Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

SinemT

Member
Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? Yaz aylarının vazgeçilmesi dondurmalar… Dondurmalar yazın serinlememize yardımcı olmanın dışında ana malzemesi süt olduğu için tam bir kalsiyum ve protein deposudur. Tabi ki, gerçek sütten ve doğal yapılanları… Bu nedenle, beslenmesine dikkat edenlerin, çocuk sahibi olanların evde dondurma yapması oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. İşte evde dondurma yapımı tarifi, işte evde dondurma yapmanın püf noktaları.
Dondurma yapmak için ilk gerekli olan ana malzeme süttür. Ve bu sütün doğal, taze günlük süt olması gerekmektedir.
Evde Dondurma Nasıl Yapılır?
Malzemeler: 5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı salep, 1,5 su bardağı toz şeker, 3 yumurta sarısı, damla sakızı, vanilya, 400 gr krema
Yapılışı: Bir tencerenin içerisine süt, vanilya ve salebi koyun ve şekerin yarısını da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kıvamlı bir hale gelmesini sağlayın. Bu sırada, kremayı bir kase içerisinde mikserle hızlıca çırpın. Başka bir kasede yumurta sarılarını kalan şeker ile karıştırıp çırpın ve 5 dakika boyunca çırparak benmari usulü pişirin. Ardından bu kaseyi soğuk su dolu bir kap içerisine koyarak soğumasını sağlayın. Soğumasından sonra bu karışımı, sütlü karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyin ve en sonunda bu karışıma kremayı da ekleyin. Tüm karışımı, bir kap içerisine alarak üstüne streç film sarın ve karışımı bir gece dolapta bekletin.
Evde Dondurma Yapmanın Püf Noktaları
Her yemeğin olduğu gibi, evde dondurma yapmanın da püf noktaları vardır. İşte o ayrıntılar:
  • Dondurmanın ana malzemesi olan süt, günlük ve taze bir süt olmalıdır.
  • Dondurma yapımına başlamadan önce tercih edilen günlük taze süt dinlendirilmelidir.
  • Enfes bir dondurma için inek sütü yerine keçi veya manda sütü tercih edilmelidir. Çünkü bu sütler, dondurmanın daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.
  • Laktoz tüketmeyenler için tercih edilmesi gereken süt; Hindistan cevizi sütü olmalıdır.
  • Sütün koyulaşması için, kullanacağınız malzemeye göre içine biraz salep katmalısınız. Salep, sütün koyulaşmasını sağlamaktadır. Ve bu salep, doğal salep olmalıdır, marketlerde satılan paket içerisindeki salepleri kullanmak bu etkiyi sağlamayacaktır.
  • Dondurma yaparken malzemeler kısık ateşte pişirilmelidir.
  • Metal bir karıştırıcı ya da kaşık yerine ana malzemesi tahta olan karıştırıcı ve kaşıklar kullanılmalıdır.
  • Dondurma içerisine meyve karıştırılacaksa, bu meyvelerin doğal ve taze olması gerekmektedir. Çikolata kullanılacak ise, çikolatanın bitter oranı fazla olanları tercih edilmelidir.