Borsada pasif emir nedir ?

Sevval

New member
Borsada Pasif Emir Nedir? Hadi, Biraz Keyif Alalım!

Selam forumdaşlar! Bugün borsaya dair oldukça derin ve karmaşık bir konuyu, şefkatli ve eğlenceli bir dille keşfe çıkıyoruz: Pasif Emir! Evet, evet, borsaya dair öyle bir terim var ki, duyduğunuzda “Aman Tanrım! Bu ne?” diyeceksiniz, ama merak etmeyin, ben size açıklarken güldürmeyi de garanti ediyorum.

Hadi bakalım, borsada pasif emir neymiş, biraz eğlenerek, biraz da stratejik düşünerek inceleyelim.

Erkeklerin Bakış Açısı: Stratejik Düşünmek, Rakamlarla Dans Etmek!

Bir erkek, borsa terimlerine genellikle “Bir strateji belirleyip kazanç sağlama işi” olarak bakar. Yani, bir erkek için borsa, kısa vadeli kazanç peşinde koşan bir satranç gibi. Hangi hamleyi yapmalıyım? Hangi tuşa basmalıyım? Ne zaman almalı, ne zaman satmalıyım? Sorular ardı ardına gelir.

Pasif emir de tam olarak böyle bir şeydir: “Bekleyelim, ama sabırlı bir şekilde.” Erkek bakış açısıyla, pasif emir, tamamen bir strateji işidir. Hani bazen bir rakamın ne zaman düşeceğini, ne zaman artacağını bilmek, bir dedektif gibi hissettirir insanı! “Ha, evet, bu his doğru, yakında fiyat düşecek!” diyebilirsiniz, ve o sırada pasif emir vermek, sanki şansı beklemek gibi bir şey olur.

Erkekler için pasif emir, genellikle plan yapmaktır. Yani, bir hisseyi almak istemiyor, ancak belirli bir fiyat seviyesinin gelmesini bekliyor. Mesela, hisse şu an 100 TL’de ve erkek stratejistimiz diyor ki: “Hadi, 90 TL’ye düşerse ben de alırım.” Bunu yazılı hale getiren pasif emir, aslında borsadaki stratejik düşüncenin bir tezahürüdür.

Kadınların Bakış Açısı: Empatik ve Duygusal İlişkiler Kurmak!

Kadınlar, borsaya bakarken genellikle “Hisselerin de bir duygusu olmalı” derler. Yani, kadın bakış açısına göre borsa, bir nevi ilişkiler dünyasıdır. Bir hissenin duygusal durumuna bağlı olarak bir yaklaşımda bulunmak, kadınlar için doğal bir şeydir. Hisseler, yalnızca rakamlardan ibaret değildir, bazen onları anlamak gerekir.

Kadınlar, pasif emirleri bazen “Birisi bana ulaşana kadar bekleyeceğim” gibi görürler. Yani, pasif emir sadece mantıklı bir rakamla ilgili değil, aynı zamanda biraz da duygusal bağ kurmakla ilgilidir. Mesela, 100 TL’lik hisseyi bir kadın beklerken, şöyle bir iç konuşma yapar: “Evet, şu an belki değeri çok yüksek, ama o 90 TL geldiğinde, sanki daha yakın bir bağ kurabiliriz. O zaman o hisse bana daha yakın olacak.” İşte kadınlar, pasif emri biraz da duygusal bağ kurarak verebilirler.

Borsa ve ilişkiler de benzer bir şekilde işler: Sabırlı olmalısınız. Hisseler de bazen değişken olabilir, ama sabırlı kalıp en uygun zamanda yaklaşmak, duygusal zekanın ön planda olduğu bir yöntemdir. Hisseleri anlamaya çalışmak, onlarla “ilişki” kurmak, kadın bakış açısının en güzel tarafıdır.

Pasif Emir Nedir ve Nasıl Çalışır?

Şimdi, hadi bakalım, borsada pasif emirin ne olduğuna odaklanalım. Basitçe şöyle diyebiliriz: Pasif emir, istediğiniz bir fiyat seviyesine geldiğinde, bir hisseyi almak ya da satmak için verdiğiniz bir emir türüdür. Ama işin sırrı, pasif emirlerin, “beklemek” üzerine kurulu olmasıdır.

Örneğin, diyelim ki bir hisse şu an 100 TL ve siz, “Bunu 90 TL’ye almak istiyorum” diye bir emir veriyorsunuz. Bu, pasif emir olur. Çünkü aktif bir şekilde hisseyi almıyorsunuz. Sadece, “Fiyat şu seviyeye düşerse alırım” diyorsunuz. Eğer fiyat 90 TL’ye düşerse, sizin emir otomatik olarak işleme girer. Ama fiyat hiç 90 TL’ye düşmezse, bu emir beklemeye devam eder.

İşte burada, sabır devreye giriyor! Pasif emir, “Hadi bekleyelim, bir şeyler olacak!” gibi bir düşünceyle çalışıyor. Ama işin güzel yanı şu ki, eğer gerçekten doğru zaman gelirse, fırsatı kaçırmıyorsunuz.

Pasif Emir: Kazanmanın Sırları ve Riskleri!

Tabii, her stratejinin olduğu gibi, pasif emirlerin de avantajları ve riskleri vardır. Stratejik olarak bakıldığında, pasif emir size fiyatın düşmesini beklemek gibi bir fırsat tanır. Bu da, borsada daha uygun bir fiyattan hisse almanızı sağlar.

Ama her zaman olduğu gibi, borsada hiçbir şey garanti değildir. Bazen, beklediğiniz fiyat seviyesine bir türlü ulaşamayabilirsiniz. 90 TL’ye düşeceğini umduğunuz hisse, birden 110 TL’ye fırlayabilir ve siz, beklerken fırsatı kaçırabilirsiniz. İşte bu, pasif emirin riskidir. Erkeklerin stratejik bakış açısına göre, bu tür riskler her zaman vardır, ama başarılı olmak için sabırlı olmak gerekir.

Kadınlar ise, bazen biraz daha “anlık duygulara” kapılabilir. Yani, “Bekledim, ama şimdi bu hisseyi alacağım!” diyebilirler. Bu da, duygusal zekanın işidir. Hisselerle, stratejik olmayan, daha anlık kararlar almak da bazen kazandırabilir.

Sonuç: Borsada Pasif Emir, Sabır ve Stratejinin Dansı!

Sonuçta, borsada pasif emir vermek, sabırla bekleyerek stratejik bir hamle yapmaktır. Ama unutmayın, bazen de duygu ve anlık kararlar kazandırabilir. Erkekler, çözüm odaklı ve stratejik düşünerek pasif emirleri kullanırken, kadınlar duygusal zekalarını devreye sokar, hisselerle duygusal bir bağ kurar. İkisi de borsada kazanç sağlayabilir!

Şimdi, forumda neşeli bir tartışma başlatıyorum: Sizce pasif emirleri kullanırken daha çok strateji mi ön planda olmalı, yoksa anlık duygular mı? Yorumlarınızı bekliyorum, bakalım kim daha doğru!