Yaşamda bir hayal kırıklığı olarak tuvalete katılamamak. Šimek ayrıca NHL ve Liberec'in kalbi hakkında da konuşuyor

AMate

Global Mod
Global Mod
Liberec buzuna ne zaman çıktınız, nostaljik anılarınız oldu mu?
Onurlandırmalıyım, evet. Buzdaki ikinci dakika civarında burada ne oynadığımı hatırladım. O zaman işe yaradı ve izledim. Liberec'te en iyi hokey deneyimimdi. Elbette NHL'deki ilk maç ya da ilk gol de kariyerimin önemli anlarıydı ama bunları Liberec'le kazandığımız şampiyonluğun üstüne koymuyorum.

Takımla mı yoksa bireysel olarak mı hazırlanacaksınız?
Bir fitness antrenörüyle antrenmanımı bitirdim. Liberec'te oynadıklarında Liberec antrenörü Filip Pen ile anlaşmaya varıldı. Bentkch nad Jizerou'da evimde buza gidebilirdim ama Liberec'e gitmeye karar verdim. Böylece en azından karanlıkta kalacağım ve çocukları tanıyacağım. Dikenlerle birlikte bana vc verin, eğer kendim hazırlıyorsam değil.

Buza döndükten sonra nasıl hissediyorsunuz?
Yorgundum, iki aydır buzun üzerindeydim ama bir süreliğine kaymak güzeldi. Neredeyse ilk adımda düşüyor olsam da, her şey daha da iyi olacak.

Liberec hokey oyuncularından Trnink – oynarken Pena'yı dinleyin.

Takım arkadaşlarınızla aran nasıldı?
Kendimi onlara sen olarak tanıttığım için özür dilemeliyim. Geçen ay pek çok şey gördüm, biraz aksiyon yaşadım, bu yüzden bu konuda biraz kafam karıştı. Ama seni bir an önce tanımak istiyorum.

Ülkede geçirdiğiniz yılların ardından ülkeye dönmeye nasıl karar verdiniz?
Geçen sezon San Jose Sharks beni çiftliğe gönderdi ve orada çiftlikte olmaktan ve yaklaşık sekiz saat boyunca otobüse binmekten başka bir gelecek görmüyordum. Neredeyse yirmi yaşımdayken, diğer önceliklere katlanmak istemedim. İki çocuğum var ve eşim evde biri yeni doğmuş iki kızıyla birlikteyken ben otobüslerde vakit geçirmek istemedim. Hayır dedim.

Zmo'da kalabildi mi? Detroit vm bir sözleşme imzaladı…
Evet, bana neredeyse NHL'deki minimuma eşit yüksek bir emekli maaşı garanti ettiler, ancak benim için buna değmedi.

Esk'te Liberec dışındaki Sparta gibi kulüpler de seninle ilgileniyordu. Bl Tigers'ın kararına ne sebep oldu?
Kalp. Ancak bunun kolay bir iş olmadığını söylemeliyim. Sparta'nın teklifi çok iyiydi, bir daha o kadar uzun süre hokey oynamayacağım. Amerika'da geçimimi sağlamak insanlara karşı bir onur olsa da aileme karşı sorumluluğum var ve sonsuza kadar hokey oynamayacağım. Artılarını ve eksilerini tarttım ve sonunda Sparta'dan bir taslak sözleşmem olmasına rağmen Liberec'i seçtim.

NHL'deki San Jose takımı da dahil olmak üzere yedi yıl boyunca Amerika'da oynadınız. Bana ne oldu?
Aşırı stress. Ama orada spesifik. Karanlıkta hiçbir zaman güçlü bir pozisyonum olmadı; bir kötü kurtarmanın ardından tribünlerde beş kurtarış yaptım. Sanırım aklımı karıştırdım çünkü zor şeyler yaşadım ama ailem bana yardımcı oldu. Elbette dünyanın en iyi oyuncularına karşı oynadığınızda hokeyle ilgili bir şeyler öğreneceksiniz, umarım orada geçirdiğim yedi yıl boyunca öğrendiklerimi ekstra ligde size gösterebilirim.

O2 arenasının çatlağındaki sopasında pak ile San Jose forması giyen imek'i öneririm.

Bir süredir Liberec'tesiniz, sizin zamanınızdan bu yana burası nasıl değişti?
Ne diyebilirim ki, burası güzel bir kulübe, San Jose'de sahip olduğumuzdan değil. Tabii başka iki oyun yok ve Filip Pen yabancı tankın ardından karanlığa doğru ilerliyordu, yoksa her şey bana eskisi gibi geliyor.

karanlığın lideri olacağını söyle. Onu getirecek baskıya hazır mısın?
Baskı olacağını biliyorum ama henüz hissetmeyeceğim. İlk ustama iki ayım kaldı ve bu uzun bir zaman. Ekstra ligin başlangıcına hazırlanmak ve her şeyden önce sakatlanmamak istiyorum.

Yaralanmalarla çok çalıştınız, %100 formda mısınız?
Evet zamana saygı duyuyorum ama sağlık konusunda hiç konuşmak istemiyorum. Geçen yıl kampa içtim, son derece sağlıklıydım, sonra ilk kuşu içtim, ayak bileğimden yara aldım ve sonra ayağımı patenlere sokamadım…

Dürüst olmak gerekirse, o ayak bileği sakatlığı NHL kariyerinizde bir dönüm noktasıydı.?
Hatırlayın, Amerika'ya uçtuğumda sığırlarımı, avcının beş yıldır ulaşılamayan karanlıkta kaldığı çiftliğe göndermem gerektiğini fark ettim. Sakatlığın muhtemelen faydası oldu ama sezon boyunca Sharks'ın beni alacağını umuyordum. San Jose Barracuda takımında bireysel açıdan iyi bir sezon geçirdim, çiftlikte olmama rağmen kurtarış başına elli dakika oynadım ama muhtemelen Amerika'da oynadığım en iyi hokeyi oynadım.

Temsilciler ilk olarak Prag'daki altın dünya şampiyonası için karanlığa gömülmek istediler. Oraya gitmene izin vermedikleri için ne kadar üzgünsün?
Tabi benim için büyük bir hayal kırıklığıydı. Ocak ayında kadının hamile olduğunu öğrendik, Barracud'a kaptan olarak atandım ve Liberec'e dönmem ayarlandı. Çok çalışacağımı ve dünya şampiyonluğu için savaşacağımı düşünüyordum. Daha sonra bir dakikalık bir telefon görüşmesi yapıldı ve bana Detroit'e transfer olduklarını ve her şeyin gittiğini söylediler. Daha sonra şampiyonluğu izleyince ciddiye aldım. Kadroda olup olmadığımı bilmiyorum ama onun için savaşabilirim. Çocuklar altını bulduğunda onlardan nefret ettim ama onu hemen gördüm. Bütün sezon orada olabilmek için çok çalıştım ama olmadı. Ne yazık ki kariyerim boyunca Prag'da ampiont oynama şansım olmayacak.

Kaptanın temsilcisi Roman Ervenka Pardubice'ye transfer oldu. Extraliga'nın kalitesini nasıl görüyorsunuz?
Extraliga, yedi yıl önce oynadığım dönemden önce başka bir yerde mümkün değildi. Buraya bol miktarda Amerikan ve Kanaan koyun, eğlenceli olacak. Pardubice'ye baktığımda mevcut veya eski bir temsilcinin yan yana olduğunu görüyorum. Esas itibariyle bir temsilcidir. Ona karşı oynamak korkunç olacak ve hava çok karanlık.

Tonk Jakub Rychlovsk geçen sezonun ardından Liberec'ten Detroit'e transfer olmuştu. Ona bir tavsiyen var mı?
İlk yıl çiftliğe gittiğimde yanıma alırdım. Liberec'te ve milli takımda yatak maçlarına giderdim, arkada bile olsa yirmi dakika oynardım, sonra zmo'ya giderdim ve neredeyse oynamazdım. Neler olduğunu bilmiyordum. Ancak daha sonra avcı, kulüplerin genç olduğunu öğrenir. Aylar geçti ve buz dakikalarının büyük bir kısmını aldım. Bu yüzden Küba kesinlikle sebat etmeli ve zaferi beklemelidir. Ülkeye serbest oyuncu olarak giden oyuncular, draft edilen oyunculara göre daha yüksek bir konuma sahip. Ancak Detroit çiftliğinde Küba'nın ekstra ligde büyük zaferler kazandırdığını gördü. Sezonun ilk alayını aldığında NHL'ye giden yol ona açılmalı.

Bu sezon Liberec'le nereye gitmek istiyorsun?
Şampiyonluğa gideceğimizi söylemek istemiyorum. Üssün ilk sezonuna hazırlanmak, play-off'lar için iyi bir pozisyon oluşturmak zorunda kalacak ve sonra işler iyi gidecek.