Ústí'de hokey senaryoları: ikinci lig veya Chomutov'daki gibi yeniden başlama

AMate

Global Mod
Global Mod
Selefi Mikael Agateljan gibi ülkenin atmosferini resmetmiyor. Girişimci ve TV kameramanı Pavel, en azından meslektaşlarıyla olan borçlarını ödemeye çalışıyor ve şunlara açık: Eğer şehir bize bir yüz sübvansiyon daha vermezse, bölgesel lige gidip yeniden başlama yolunu izlemek zorunda kalacağız. Chomutov'dakine benzer.

Ma, sopa hokeyini kurtaran derneklerden biri. Kendisiyle birlikte Luk Vobeck başkan ve teknik direktör Miroslav Kanis olarak spor sayfasından sorumlu.

Sen ve Agateljan birlikte çalıştınız. Nasıl ortaya çıktı?
Uzun zamandır hokeyle yakınım ve oraya vardığımızda kulübü kurtarmaya karar verdik. Ocak ayından itibaren ona yardımcı olduk ama sezonun mağlubiyetle biteceğini gördük. Beklemek zorunda kaldık ve sahibinin yerine getirilmemiş sözleri olacak. Cezasını çekeceği koşullar kendisine verildi, ancak o bunları yerine getirmedi. Daha sonra altyapı ekibiyle ikinci lig için resmi olarak sözleşme imzalayabildik. Ve burada HC Slovan adı altında yüz Aslan gönderdik.

Agateljan'ın ardından kulübe katılmanızın ardından MSC'de durum nasıl?
Tasarruf etmeye başladık ve borcun yaklaşık üçte birini kapatmayı başardık. Burada bir tür ligin çalışabilmesi için sponsorlara ulaşma konusunda çok çaba harcıyoruz. İşleri şehrin sübvansiyonun harcanmayan ilk yarısını nasıl yöneteceğine bağlı bıraktı. Sayın Agateljan'a arama konusunda yardımcı olacağımızı teklif ettik ancak bunun bizim etki edemeyeceğimiz, bizim elimizde olduğu ve müdahale edemeyeceğimiz söylendi.

Hokey ne kadar sürüyor?
Toplamda 2,8 milyon civarındaydı ama bazı sözleşmeleri o kadar bitirmeyi başardık ki bunun yaklaşık onda birini kaybettik. En az hrm tutarındaki borçlarımızı kapattık ve bu bize uzun süre yetecek. Hokey dışı kuruluşlara gelince, bir anlaşma olacak, onlara hizmet sunmaya çalışacağız, onlara biraz pazarlama alanı vereceğiz. Ama biz başka bir dernek olduğumuz için hokey dışı yükümlülükleri ödeyemiyoruz. Öte yandan borçları yaratan şirketin bir yöneticisi bile olmadığı için yöneticilerle pazarlık yapmanın da bir yolu yok.

Peki şehre mi gidiyorsun?
Bazı adımlar attığımızı, oradaki ilişkileri düzelttiğimizi göstermek istiyoruz. Herkesin yardım etmek istemesi için hayranlara olumlu bir hava dalgası göndermek istiyoruz. Sadece biz değiliz. Biraz deneyimim ve bağlantılarım var, onu anlıyoruz. Ve hepimiz burada birleşelim, gerçekten tüm dünya ve hokeyi kurtaralım, yoksa aman Tanrım, Chomutov'da başına geldiği gibi bölgesel ligden yeniden başlamak zorunda kalacağız.

Peki Lions'a başlamayacak olan Thunder'ın borçları ne olacak?
İlk turda kulübün işleyebilmesi için burada oynanacak maçları ele aldık. İntikamın nasıl sonuçlanacağını bekleyip göreceğiz. Bunun temelinde birlik içindeki hokey bağlarını ve bunlarla devam etmeyecek oyunları ele alalım.

O zaman durdurduğunuz transferlerin engeli kaldırılacak mı?
Evet, sendikanın yaklaşık 130.000 kronluk borcu var ve şartı da bunu ödememiz veya en azından borcumuz olan birçok oyunu içeren bir ödeme takvimine sahip olmamız. O zaman ikinci ligde oynayabileceğiz. Henüz sözleşmeleri kaydedemiyoruz bile.

Şehirle iletişiminiz nasıl?
Konsey 17 Temmuz'da, belediye başkanıyla görüşmemizden önce. Muhtemelen sonuçlarımızı kesin olarak görmek isteyeceklerdir. Daha sonra konseyin ikinci sübvansiyona nasıl tepki vereceği görülecek.

N'siz sadece bölgesel lig mi olacak?
Yüzde 100'ünü karşılasalar, bir nevi sübvansiyon alayı olması gereken 1,5 milyonu yıl sonuna kadar yerine koymak bizim elimizde değil. Onlara katılacak oyuncularla anlaşacağımız gerçeğiyle bölgesel lige çıkmamız gerekecekti. Sponsorumuz yok, bütçe bölgesel lige yetecektir. Ama biz bunu gelecek sezona hazırlık olarak alırız, ikinci lige çıkmak isteriz. Bunlar hâlâ çocuk oyuncağı.

Beni nasıl çözersin?
İkinci lig için, tam işleyen bir futbol, saha ve oyuncu maaşları için yedi milyon. Gerçekleştirilen takım ücretsiz çalışır, girildiğinde bir sonraki sezonda yapılabilir.

Miroslav Kanis ZST'nin koçu mu?
Evet, Milan Bua ve Jaroslav Linet ona yardım edecek. Maalesef Jarda Roubek ve ben henüz mali tarafta anlaşamadık, Prag'dan gel, istediğimizi harcayacağım. Onu gençlerle çalışmaya dahil etme girişimi de vardı, ancak bunun ince ayarını yapmak mümkün olmadı. Eğer başlangıcı bitirmek mümkünse Jarda'yı öldüreceğiz.

Sopa hokeyi kurtarıcıları mısınız?
:
Biz kurtarıcı değiliz, önemli olan yardım etmek isteyen bizimle ilgilidir. Formanın açık artırmasından yaklaşık 48 bin kron toplandı, taraftarlara teşekkür etmeliyim, para borcumu ödemeye gitti. Orada da şeffaf olmak istiyoruz lütfen yardımcı olun.

Hokey 2. lig Slovan st – Pirti Chomutov, ne de 2024. Kazanının önünde Slovan st.

Yetkinliklerinizi nasıl bölüştünüz?
:
Hepimiz eşit durumdayız, en kısa maçı o çıkardı, ben de başkanım. Mra sporla ilgileniyor, biz de pazarlama ve finansla ilgileniyoruz.

Peki başka ne istiyorsun?
sahip olmak:
25 yıldır ticaretin içindeyim. Hokey sponsoruydum, oynayabilirim. Netmic'te futboldan, sporda nasıl hareket edileceğinden, sübvansiyonların nasıl çalıştığından Luk'un sorumlu olduğu bir sır değil. Burada oyunla, ülkeyle ve teknik direktörle ilgili sağlıklı bir temelin olduğunu biliyorum. Ve sağ ucundan tutulduğunda hokeyin işe yarayabileceği izlenimini edindim. Sadece kapısını sallamamız gerekiyor.