Slovak forvet Jedlička, Kometa Brno hokey oyuncularının takviyesi oldu

AMate

Global Mod
Global Mod
Slovak forvet Maroš Jedlička (mavili), Almanya ile hazırlık maçında. (Nisan 2023)
| fotoğraf: Profimedia.cz

“Kometa'nın ilgi göstermesi beni memnun etti. Başka teklifler de aldım ama hep Brno'ya dönmenin hayalini kurdum. Küçük bir çocukken burada oynadım ve taraftarın büyük desteğini hissettim. Kendime bir gün bunu kendim deneyimlemek istediğimi söyledim ve bunun için minnettarım” dedi Jedlička. Slovakya Extraliga'da playofflar da dahil olmak üzere dört sezonda çıktığı 131 maçta 87 sayı, 38 gol ve 49 asist kaydetti.

2023 yılında NHL'de Colorado tarafından 7. turda 219. sırada draft edilen Jedlička, sakatlık nedeniyle geçen yılın tamamından mahrum kalmıştı. “Mart ayından bu yana antrenman yapıyorum ve gerçekten sabırsızlıkla beklediğim maçlara oynamaya tamamen hazırım. Aslında sezon sonunda oynamaya hazırdım ama sadece çiftlikte antrenman yapmama izin verdiler, sezon boyunca Colorado'daki maçlarda oynamama izin vermediler” dedi Jedlička.

İki U20 Dünya Şampiyonası katılımcısı, 2022/23 sezonunda Slovak milli takımıyla sekiz maça çıktı ve üç vuruş ve bir asistle dört puan topladı.