Ryshavy, Liberec'e transfer hakkında: Bana en çok ilginin olduğu yerde olmak istiyorum

AMate

Global Mod
Global Mod
Neredeyse iki metre boyundayım ve yüz kilo ağırlığındayım. Yirmi bir yaşındaki tonk Martin Ryav, hokey Liberec takımını yoluna sokmalı.

Kale etrafında zorlu bir oyunla, gençlerin Blch Tigr'in karanlığında inişini içeren yetenekli oyuna gittim. Geçen sezon Moose Jaw Warriors ile WHL Gençler Şampiyonasını kazandı ve 60 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. 2020/21 sezonunda Vtkovic'te Çek Extraliga'ya girdi, ardından Jetmo'da iki yıllık sözleşme imzaladı.

Liberec'e taşınmanız hakkında konuşmak ne kadar sürdü?
Bir aydan daha az Liberec geçen sezon beni aradı ama oraya gitmek istemedim. Play-off'ları oynadık, mağlup olduk ve Memorial Cup'a gittik. Gördüğüm anda harekete geçtik. Liberec benim için en iyi seçimdi. Bu esas olarak gelişim, kulübün adı ve iletişim ile ilgilidir. Vc konusunda aynı görüşlere sahibim, bir araya geldi.

Vtkovice'ye dönmek mümkün değil miydi?
Bütün karanlığı duymaya açıktım ama önce onu yiyebileceğim yere gitmek istediğim gerçeğinin arkasındayım. Ve o Liberec'ten ve Bay Pen'dendi (baş antrenör). Yani aslında açık bir seçimdi.

Jetd dürtmesi altında mı?
Tevazu ile Urit. Daha önce gençlerde hokey oynamıştım, hatta yüksek seviyede de olsa bu kariyerimdeki en uzun yürüyüş oldu. Burada işleri farklı yapan yaşlı çocuklardan bir şeyler öğrenmek istiyorum. Ve asıl önemli olan takım başarısını ve kişisel gelişimi sürdürmektir.

Antrenör Filip Pen yürüdükçe değişti, karanlığa santimetre ve kilo getirdiğiniz
Kanada'daki vuruşumda daha fiziksel, her şey siyah ve bu tarzı seviyorum. Barda çok zor bir oyun. Ben de bu işe girdim, Sayın Pen'le beni böyle bir rolde göreceğini çok konuştuk. Aynı zamanda kariyerim için de en iyisi çünkü bana yakışan güzel bir tarz.

Esk Extraliga'dan ne bekliyorsunuz? Kariyeriniz boyunca nasıl değişti?
Seri oyunların geri dönmesiyle rekabet çok iyi bir seviyeye yükseldi. Bu büyükler hokeyi, çoğunlukla taktiksel, genç hokeyde olduğu gibi hatalarla pek ilgili değil. Piyadeler benim için bedavaya dolu olmayacak, ancak mümkün olduğu kadar çok sayıda piyadeyi ele geçirmeye çalışacağım ve takımın iyi sonuçlar almasına yardımcı olacağım.

Liberec'in genç karanlığına uyum sağlamak bir çaba mı olacak?
Takım eski olsa bile hâlâ hokey oynamak için buradayım. Onu buza koymak zorundayım, diğerleri kabinlerdeyken bu her zaman biraz zaman alır, kolay değil.

Martin Ryav Finlandiya kalesinin önünde.

Columbus'a karşı draft edilmiş miydi, bu NHL takımıyla sözleşme imzalamak mümkün müydü yoksa imkansız mıydı?
Bir kez asıl kamp için, iki kez de yazın orada bulundum. Bir şeyler oldu ama ben bu işe karışmamaya çalışıyorum, o sadece bir ajan. Bu sene işler yolunda gitmedi ama kulübün ilk sene devam etmesi gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında, onunla bağ kurmanın iyi olduğu Liberec'te işlerin benim için yürümesinden de mutluyum. Liberec'ten Kuba Rychlovsk Detroit'e imza attı, dolayısıyla transferin burada yapılabileceği açık.

Jakub Rychlovska'nın tonka parçası sizin için ilham kaynağı mı?
Onu yirmili yaşlarımda gençliğimden beri tanıyorum. Kanada'ya gittiğimden beri birbirimizi görmedik ama onu takip ediyordum. Elbette onun gibi olmak ve genç bir adam olarak bunun bir parçası olmaya çalışmak biraz motivasyon sağlıyor ama aynı zamanda Küba'da farklı bir oyun olduğumuz da doğru, bu yüzden çok fazla dahil olmak istemiyorum. Esas olarak kendi tarzımda iyi olmaya çalışmak istiyorum.

Vtkovice ile Pestelka

Martin Ryav'ın bir yıl önce ülkeye gitmek üzere ayrıldığı yerden Veden Vtkovic, web sitesinde resmi bir açıklama yayınlayarak hayranlara genç tonk'un neden küstah davranışlarına kapılmadığını ve Liberec'e aşık olduğunu açıkladı.

Martin için endişeleniyorduk ve onun Vtkovice'ye taşınmasını istiyorduk. Bu dönemde kendisini gençlik milli takımlarında çalıştıran kardeşleri David Bruk ve Pavel Trnka onunla aktif olarak konuştu. Onun şartı olan kadroda %100 yer alacağının garantisini ne yazık ki yerine getiremedik. Sorun, yetişkin hokeyi konusunda fazla deneyimim olmadığı için nispeten yüksek olan finansal gereksinimlerdi. Kulübün spor editörü Roman imek, Martin'in kadroda yer almak için mücadele etmek istememesinin utanç verici olduğunu söyledi.

Tonka'nın sözleri Vtkovice'yi hoş olmayan bir şekilde şaşırttı ve Rzn bunlara itiraz etti. Vtkovice'den kimseyle konuşmadım, kimse benimle iletişime geçmedi. Şahsen her iki koçu da çok iyi tanıyorum ama onlarla en son yaklaşık üç yıl önce iletişime geçmiştim. Ajansım genel olarak Vtkovice'lerle temas halindeydi ama karanlığa transferim veya maaşımla ilgili ültimatomu kaçırmadılar. Kanada bana yerimi kazanmam gerektiğini öğretti ve bu ortamda Çek Cumhuriyeti'ne dönüyorum. iSport.cz sunucusu için Ryav, Liberec'te bu tür koşulların kesinlikle masada olmadığını doğrulayabilirler.