Pardubice çoktan buza atladı. Başlamak için sabırsızlanıyorum, diyor Šustr

AMate

Global Mod
Global Mod
Pardubice Yeşil Kapısı'nda yeni bir rekabet var. Biraz abartarak, hokeyin en yeni üyesi olan, düzgün sırtı Andrej Šustr ile karşılaştırılabilir. 201 santimetrelik boyuyla Pardubice savunmasının en uzun adamı oldu. Bunun üzerine 98 kilo vücut ağırlığını da ekliyor.

Dinamo savunucularının parametreleri

Andrej Sustr 201 cm/98 kg
Tomáš Dvořák 194/99
Ondřej Vala 194/97
David Musil 193/96
Michal Houdek 193/95
Libor Hájek 191/95
Peter Čerešňák 191/95
Michal Hrádek 187/88

Šustra, kulübü sosyal ağlarında “Pardubice'de yeni bir kulemiz var” diye tanıttı. Transferin resmi olarak onaylanmasından önce bile şehrin sokaklarına “poster çocuğunun” siluetlerini astı. Bütün olay birkaç gün içinde gerçekleşti.

“Çok telaşlıydı. Nişanlım ve ben Tampa'daydık, bu yüzden Amerika'dan hızla taşınmak zorunda kaldık ama neyse ki her şeyi başardık. Cuma sabahı vardık, bu yüzden saat farkı nedeniyle hala biraz zorlanıyorum ama umarım hafta içinde her şey yoluna girer,” diye düşündü Šustr.

Hiçbir şey beklemedi ve hemen takımla birlikte antrenmanlara katıldı. Dinamo bu sezondan önce ilk kez Pazartesi günü buza çıktı. İki ek takviye Jiří Smejkal ve Roman Červenka da dahil olmak üzere tüm kadro oluşturuldu.

“Geçmişten birçok adam tanıyorum, kariyerim boyunca birbirimizi tanıdık, bu yüzden burada benim için her şey daha kolay. Başlamak için sabırsızlanıyorum,” diye baktı Šustr.

Andrej Šustr, Dynamo'nun yeni transferi.

5 Eylül'de Şampiyonlar Ligi'yle start alacak Dinamo, normal lig dışı maçlarının yanı sıra geçen yıl finale çıktığı Noel'de üst üste ikinci kez Spengler Kupası'nı tadacak. Bu aynı zamanda Šustr'un Pardubice'ye taşınmayı seçmesinin nedenlerinden biriydi.

“Her hokey oyuncusu oyun oynamak ister, bu yüzden nasıl bir programa sahip olacağımızdan mutluyum. Örneğin geçen yıl Almanya'da sadece klasik programa göre en iyi müsabakalarda oynadık ve bazen gereksiz uzun kesintiler olduğunu düşündüm. Bu hoş bir değişiklik olacak,” diye sabırsızlıkla bekliyordu Šustr.

Geçen sezon Almanya DEL'de Kolín nad Rýnem formasını giymişti ve bu formanın Dynamo Pardubice ile en az bir ortak yanı vardı. Her iki takımın maçları düzenli olarak geniş taraftar kitleleri tarafından izleniyor.

“Pardubice seyircisi hakkında iyi şeyler duydum. İnsanların Pardubice'de oynamak istemesini sağlayan şeylerden bir diğeri de bu. Hokeyde atmosfer çok önemli, ev sahibi taraftarları çok merak ediyorum” dedi Šustr.

Salzburg'da yoğunlaşma

Pardubice'ye gelişiyle ilgili spekülasyonlar nispeten yakın zamanda başladı, ancak NHL'den diğer oyuncuların transferleri sayesinde Šustr, Dynamo'yu bundan çok önce biliyordu.

“Son birkaç yıldır ondan haberdardım çünkü diğer adamlarla ara sıra onun hakkında konuşuyorduk. Olası transferime gelince, nispeten hızlı bir süreç oldu. Sonuçlanmasına sevindim,” diye gülümsedi Šustr.

Pilsenli oyuncu, 33 yaşında ilk kez Çek Cumhuriyeti ekstra liginde forma giyecek. Sekiz sezon boyunca Tampa Bay ve Anaheim formalarını giydiği NHL başta olmak üzere yurtdışı yarışmalarda uzun yıllar geçirdi. Ayrıca iki yıl önce Çin Kunlun'da oynadığı KHL'de kayıt yapmıştı.

Pardubice ise yeni sezonun iki aşamalı antrenmanlardan oluşan son dört haftalık hazırlıklarına başladı.

Ağustos ayı boyunca Dynamo üç ısınma maçı oynayacak (B takımı, Žilina ve Münih'e karşı) ve ayın sonunda Avusturya'nın Salzburg kentindeki bir antrenman kampına taşınacaklar.

Pardubice antrenörü Marek Zadina, “Orada güçleneceğiz ve Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanacağız” dedi. “Aksi takdirde hazırlıklar çok iyi gidiyor. Çocukların zaten geçen hafta gönüllü dondurma seçeneği vardı ve sanırım yarısından fazlası bunu kullandı” diye ekledi.