PRAYAGRAJ: Prayagraj’dan genç bilim adamı Amit Dubey, papatya (babun çiçeği) üzerine yaptığı büyük bir çalışmada, İtalya Ulusal Araştırma Konseyi’nde yaptığı doktora araştırması sırasında bu çiçeğin özünde iki önemli bileşik ve bu bileşiklerin bir kombinasyonunun bulunduğunu keşfetti. (klorojenik asit ve matricin) kalp krizi, beyin kanaması vb. kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde oldukça etkilidir.
Araştırmanın bulguları, İsviçre’nin önde gelen araştırma dergisi tarafından dünya çapında yayınlandı.
Dubey, “Taze papatya çiçeği, şekeri kontrol etmeye yardımcı olan antidiyabetik özelliği nedeniyle birçok yerde de kullanılıyor. Ayrıca papatya çayında kafein bulunmadığı için doktorlar diyabet hastalarına da papatya çayı içmelerini tavsiye ediyor” diye açıklıyor Dubey. günün yorgunluğunu atmak ya da stresten kurtulmak için Mısır’ın bu çiçeğinin birçok rahatsızlığa ilaç olduğunu sözlerine ekledi.
Ayrıca şunları sordu: “Son zamanlarda, papatya bitkisi flavonoidleri ve fitokimyasal bileşenlerden nanoformülasyona dayalı dang humması tedavileri üzerinde çalışıyoruz. Dang humması ilacının hedeflerine karşı çok güçlü antiviral, antimalaryal ve antiinflamatuar aktiviteler gösteren alfa-pinen ve karvakrol gibi daha önce bildirilen bileşikleri kullanıyorum, çünkü bu çiçek dang dahil binlerce hastalığa çare oluyor.”
Papatya sayısız tıbbi özelliğe sahiptir ve bu çiçeğin çayı gaz oluşumu, kas gerginliği, stres, uykusuzluk ve hatta migren ağrılarından kurtulmayı sağlar. Başka bir çalışmada papatya çayı içmenin hiperglisemi, karın şişkinliği, obezite ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde yardımcı olduğu ortaya çıktı. Papatya ayrıca etkili bir kolesterol düzenleyici, antioksidan, antimikrobiyal, antiinflamatuar ve anti-platelet ajan olarak kabul edilir. Greater Noida Quanta Calculus Private Limited’de kıdemli bilim adamı olan Dubey, bu nedenle, papatya çayının mide bulantısı, baş ağrıları ve vücut ağrıları gibi dang humması ile ilgili semptomları yönetmede de yardımcı olabileceğini ekledi.
Chennai’deki Saveetha Dental College and Hospital’da Seçkin Yardımcı Profesör olan Dubey, İtalyan doktora rehberleri Prof. Angelo Facchiano ve Prof. Anna Marabotti ile dört yıl boyunca papatya üzerinde çalıştı. Ekip, papatyanın on üç önemli doğal bileşenini keşfetti. Kimazın (ateroskleroz) inhibe edilmesinde etkili olduğu kadar, diğer proteinlerin inhibe edilmesinde de eşit derecede etkilidir, bu da binlerce hastalığı iyileştirmede eşit derecede etkili olabileceği sonucuna götürür.
“Şu anda kanser gibi ciddi bir hastalığı yok etmede ne kadar etkili olduğunu görmek için iki ana papatya bileşiğini fareler üzerinde kullanıyoruz. Bu bulgular İsviçre’nin önde gelen araştırma dergisi Biomolecules, MDPI’de yayınlandı” diyor Dubey. Bu araştırmanın tıp biliminde papatyanın birçok hastalığa çok yenilikçi bir yaklaşım olduğunu sözlerine ekledi.
Araştırmanın bulguları, İsviçre’nin önde gelen araştırma dergisi tarafından dünya çapında yayınlandı.
Dubey, “Taze papatya çiçeği, şekeri kontrol etmeye yardımcı olan antidiyabetik özelliği nedeniyle birçok yerde de kullanılıyor. Ayrıca papatya çayında kafein bulunmadığı için doktorlar diyabet hastalarına da papatya çayı içmelerini tavsiye ediyor” diye açıklıyor Dubey. günün yorgunluğunu atmak ya da stresten kurtulmak için Mısır’ın bu çiçeğinin birçok rahatsızlığa ilaç olduğunu sözlerine ekledi.
Ayrıca şunları sordu: “Son zamanlarda, papatya bitkisi flavonoidleri ve fitokimyasal bileşenlerden nanoformülasyona dayalı dang humması tedavileri üzerinde çalışıyoruz. Dang humması ilacının hedeflerine karşı çok güçlü antiviral, antimalaryal ve antiinflamatuar aktiviteler gösteren alfa-pinen ve karvakrol gibi daha önce bildirilen bileşikleri kullanıyorum, çünkü bu çiçek dang dahil binlerce hastalığa çare oluyor.”
Papatya sayısız tıbbi özelliğe sahiptir ve bu çiçeğin çayı gaz oluşumu, kas gerginliği, stres, uykusuzluk ve hatta migren ağrılarından kurtulmayı sağlar. Başka bir çalışmada papatya çayı içmenin hiperglisemi, karın şişkinliği, obezite ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde yardımcı olduğu ortaya çıktı. Papatya ayrıca etkili bir kolesterol düzenleyici, antioksidan, antimikrobiyal, antiinflamatuar ve anti-platelet ajan olarak kabul edilir. Greater Noida Quanta Calculus Private Limited’de kıdemli bilim adamı olan Dubey, bu nedenle, papatya çayının mide bulantısı, baş ağrıları ve vücut ağrıları gibi dang humması ile ilgili semptomları yönetmede de yardımcı olabileceğini ekledi.
Chennai’deki Saveetha Dental College and Hospital’da Seçkin Yardımcı Profesör olan Dubey, İtalyan doktora rehberleri Prof. Angelo Facchiano ve Prof. Anna Marabotti ile dört yıl boyunca papatya üzerinde çalıştı. Ekip, papatyanın on üç önemli doğal bileşenini keşfetti. Kimazın (ateroskleroz) inhibe edilmesinde etkili olduğu kadar, diğer proteinlerin inhibe edilmesinde de eşit derecede etkilidir, bu da binlerce hastalığı iyileştirmede eşit derecede etkili olabileceği sonucuna götürür.
“Şu anda kanser gibi ciddi bir hastalığı yok etmede ne kadar etkili olduğunu görmek için iki ana papatya bileşiğini fareler üzerinde kullanıyoruz. Bu bulgular İsviçre’nin önde gelen araştırma dergisi Biomolecules, MDPI’de yayınlandı” diyor Dubey. Bu araştırmanın tıp biliminde papatyanın birçok hastalığa çok yenilikçi bir yaklaşım olduğunu sözlerine ekledi.