Mezun biyosensörü ter örneğini kullanarak covid’i tespit edecek | Allahabad haberleri

AMate

Global Mod
Global Mod


Prayagraj: Allahabad Üniversitesi’nin (AU) eski bir öğrencisi, ter örneği kullanarak bir covid-19 enfeksiyonunu tespit edebilen bir biyosensör geliştirdi.
Amit şüpheliŞu anda Greater Noida’daki Quanta Calculus’ta kıdemli bir bilim adamı olan Kovid-19’un varlığını tespit etmek için biyomedikal ve biyoalgılama uygulamaları için dünyanın ilk özel, güvenilir ultra küçük altın nanokümelerini geliştirdiğini iddia etti.
Bulguları “Lüminesans: The Journal of Biological and The Journal of Biological and kimyasal lüminesansWiley tarafından yayınlanan hakemli bir dergide Dubey, biyosensörlerin tek adımlı bir tanımlama veya tespit tekniği olacağını söyledi. Geleneksel laboratuvar tekniklerinin kolayca bulunamadığı durumlarda, biyosensörler uygun fiyatlı ve erişilebilir tanılar sağlayabileceklerini şimdiden göstermiştir. Çapı 2 nm’den daha küçük olan ultra küçük altın nanokümeler, güçlü lüminesans ve mükemmel biyouyumluluk dahil olmak üzere benzersiz boyuta bağlı fizikokimyasal özellikleri nedeniyle artan ilgiyi çekiyor.
“Biyosensörün en önemli kısmı, altın reaksiyona girmediği için ultra küçük altın nanokümeleridir. Bu, örneğin terde bulunan olası bir hastalık biyobelirteci gibi ekibin ölçmek istediği bir maddeyle temas ettiğinde, bu maddeyi kimyasal olarak değiştirmediği anlamına gelir. Ancak bunun yerine, ultra küçük altın nanokümeler çok ince olduğundan, biyobelirteç için geniş bir yüzey alanı sağlayabilirler ve bu, sensörün diğer bileşenlerinin devreye girdiği yerdir” dedi. Biyoinformatik Bölümü, 2016’da AÜ.
Düşük güçlü bir lazer ultra küçük altın nanokümelere hedeflendiğinden, lazer ışığının bir kısmı emilir ve bir kısmı yansıtılır. Yansıtılan ışığın çoğu, gelen ışıkla aynı enerjiye sahiptir. Bununla birlikte, gelen ışığın bir kısmı biyobelirteç veya başka bir ölçülebilir maddeye enerji kaybeder ve enerjideki fark, söz konusu maddeye özgüdür. Spektrometre adı verilen bir sensör, maddeyi tanımlamak için bu eşsiz enerji parmak izini kullanabilir. Bu yöntem Raman spektroskopisi olarak bilinir.
Dubey, “Şu anda, altın nanokümelere dayalı ultra küçük biyosensörlerimizin belirli maddeleri algılaması için ince ayar yapılması gerekiyor ve hem duyarlılığı hem de özgüllüğü daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi. “Bununla, kanser ilacı dağıtımı ve hatta virüs tespiti için ideal olan kanser hedef bölgesi izleme gibi uygulamaların mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.
Dubey, “Ultra küçük altın nanoküme biyosensörünün, elektrokimyasal analiz gibi Raman spektroskopisinin yanı sıra diğer kimyasal analiz yöntemleriyle çalışma potansiyeli de var, ancak bu fikirlerin tümü çok daha fazla araştırma gerektiriyor.” Dedi.
“Umarım bu araştırma, sağlık izlemede devrim yaratabilecek ve sağlık hizmetlerinin mali yükünü azaltabilecek yeni nesil düşük maliyetli biyosensörlere yol açabilir.”