Hokey tamamen adil olmadığında. Bardaksız, acısız ve dalaksız çalışma

AMate

Global Mod
Global Mod
Tarihte örnekleri çoktur. Her patencinin kaderi Stanley Kupası'nı kazanmak değil. Yurtdışında, çok arzuladıkları zaferi kazanamadan kendilerini emekliliğe mahkum eden üç saygın gazinin hikayeleri artık ilgi odağı oldu.

Saldırgan Joe Pavelski bu hafta emekli oldu. Bek Shea Weber Hall of Fame'e giriş duyurusunun ardından gazetecilere konuştu. Ve eski ortağı kaleci Carey Fiyatı – The Athletic web sitesiyle yapılan bir röportajda son derece rahatsız edici duygulara güvendi.

Bunların hepsi Kanada ve ABD'de spor kapasitesi olarak algılanıyor. Herkes buzda başarılı oldu, çokça tanındı, bir servet kazandı.

Ancak bir şeyleri kaçırıyorlar.

Pavelski, Haziran 2003'te yalnızca 205 numara olarak draft edilmesine rağmen on sekiz NHL sezonunda 1.068 puan (476+592) topladı. Play-off'larda 74+69 = 143 dengesi vardı.

2016 baharında San Jose'yle, dört yıl sonra da Dallas'la finale yükseldi. Ancak çok izlenen dizi sonrasında hırpalanmış bir beden ve hayal kırıklığıyla ıslanmış bir ruhla buzlardan ayrıldı. Bu yıl Dallas Stars'ın Colorado ve Las Vegas devleri karşısında ilerlemesine de katkıda bulundu ancak Edmonton'dan elenmesini engellemedi.

Kulübün genel menajeri Jim Nill, “Tam bir profesyonel, kariyeri boyunca her şeyi doğru yaptı” dedi.

Ataları Polonya'dan gelen adam mükemmel bir atıcı olarak ünlendi; özellikle uçan diskleri son derece ustaca ve isabetli bir şekilde vurma yeteneğiyle şaşırtıcıydı. Kendisi de pek çok darbe aldı, pek çok beyin sarsıntısı geçirdi. İlk fırsatta morgdan döndü. Gençlere kendi evinde yaşamalarını tavsiye etti, onları kendi örneğiyle yönlendirdi. Sorumluluktan kaçmadı.

Eski takım arkadaşı Tomáš Hertl, iDNES.cz'ye ondan hayranlıkla bahsetti: “Joe, işler zorlaştığında harekete geçmek ve karar vermek zorunda kalan dövüşçülerden biri.” “Baskı ve stresle başa çıkabilirler. Medyadan insanlar onlara gelip neden iyi durumda olmadıklarını soruyorlar. Joe Pavelski 82 maç oynuyor ve sonrasında 82 röportaja girecek.”

Büyük hokey oyuncusu Joe Pavelski de golf oynamayı seviyor.

Şu anda kırklı yaşlarında olan Pavelski, kararı hakkında huzur içinde konuşuyor. Kendisini çok sevdiği golfüne daha da fazla adamayı planlıyor. Ancak Stanley Kupası'na ulaşamayan tarihteki en iyi hokey oyuncuları arasında yer aldığından şüphesiz pişmanlık duyuyor.

Üç yıllık sessizliğin ardından yakın zamanda gazetecilere konuşan Weber'e benzer.

Finalleri Tampa'ya kaybettikten sonra veda etti. Ve ancak şimdi yiğit oyun kurucu Montreal Canadiens kadrosunda kalabilmek için ne tür işkencelere maruz kaldığını açıkladı. Ayak bileği ve diz ameliyatlarından sonra birkaç kez yataktan zar zor kalktı. Doktorlar, fizyoterapistler, haplar ve enjeksiyonlar sayesinde ayağa kalktı ve çalışmaya başladı.

The Athletic'in aktardığına göre “Ne kadar çok şey sığdırdığıma girmek istemiyorum.” “Fakat ağrı kesiciler bile her şeye kadir değildir. Hayır, onlardan hiçbir şey hissetmedim ama onların etkisi altında omzumu zedeledim, kasıklarımı yırttım.'

Kötü niyetli bir şekilde elinden kaçan bir kupa arzusu nedeniyle kendine zarar veren davranışlara sürüklendi. Bir kuaför ve kereste fabrikası işçisinin oğlu, yukarıda bahsedilen Tampa ile olan savaşta onunla boy ölçüşemezdi bile.

Ondan sonra sanki otobüs çarpmış gibi hissetti. Yavaş yavaş buza geri dönmeyeceğini anladı. Karanlık düşünceler onu rahatsız ediyordu, kimseyle konuşmayı reddetti. “Yalnız kalmak istedim. Arabama bindim, ormana doğru sürdüm ve dünyadan saklandım. Hayatım boyunca Stanley Kupası'nın peşindeydim ve sonra aniden… Dur işareti. Kırpmak. Hiç bir şey.”

Carey Fiyatı

Eski takım arkadaşı Price onu çok iyi anlıyor. Ayrıca, örneğin Kanada'nın Kelowna kentinde buluştukları bir yardım amaçlı beyzbol turnuvasında da fiziksel olarak yok edildi.

Geçtiğimiz yıllarda dizindeki ciddi sorunlar nedeniyle işkence gördü. Çıkış yolu göremedi. NHL'de devam etme vizyonu ve başının üstünde gümüş bir hazineyle poz vermenin tatlı fikri soldu. Bu aynı zamanda alkol bağımlılığına yakalanmasının ve iyileşmesini ummasının nedeni de budur. Gerçekleşmemiş bir hayalin düşüncesiyle kalbi sıkışıyor. Hiç uygun değil.

Yine de şunu iddia ediyor: “Hokey kariyerinin yüksek bir bedeli olduğunu biliyorum… Ama bunu tekrar yapıp yapamayacağım sorulduğunda size şunu söyleyeceğim: Yazın!”