Hokey takımı Bratislava'da David Špaček ve Ticháček olmadan karşılaştı

AMate

Global Mod
Global Mod
Takıma yeni katılan forvetler Michal Kempný ve Jakub Krejčík ile Sparta Prag'dan forvetler Filip Chlapík ve Pavel Kousal ile hücuma yeni katılan iki oyuncu vardı: Finlandiyalı KalPy Kuopio'dan Matyáš Kantner ve NHL'de geniş deneyime sahip olan Litvínov'dan Ondřej Kaše. Sakatlıklar veya hastalıklar nedeniyle yaşanan talihsizliğin ardından ilk kez milli takıma katılma fırsatı buldu.

“Çok keyif alıyorum. Uzun zamandır bunu bekliyordum. Aday gösterildiğim bazı toplantılar sonuç vermedi. Şimdi nihayet ortaya çıktığı için mutluyum” dedi Kaše gazetecilere verdiği röportajda. Antrenör Rulík, yurtdışındaki sekiz yılın ardından döndükten sonra eski Anaheim, Boston, Toronto ve Carolina oyuncusuyla defalarca ilgilendi. “Belki de zaten burada olduğu ve hiçbir şeyin karmaşık olmadığı için rahatlamıştı. Bu da takımın başka bir özelliği. Ondra bunu tüm sezon boyunca kanıtladı. Onun burada olmasına sevindim” dedi Rulik.

Washington Vrana ile 2018 Stanley Cup galibi de şampiyonluk için mücadele etme fırsatına sahip olacak. St. Louis en son 8 Ocak'ta NHL'de oynadı ancak çiftlikte bir şanstan bahsetti. “Çiftlikteki performanslarını biraz izledik ve hiç de kötü değildi. Her NHL oyuncusu bunu iyi karşılamaz. Ve arkasında bir şey var; Stanley Kupası var. Buna çok iyi göğüs gerdi, takımın liderlerinden biriydi ve yönetim onun için olumlu sözler söylüyordu” dedi Rulík.

Ona göre harika bir tadı var. “Bu konuya yaklaşımı gerçekten hoşuma gitti, bu şanstan dolayı çok mutluydu. Zamanında burada olabilmek ve Bratislava'daki kampa ve Slovaklara karşı yapılacak iki maça katılabilmek için yurt dışından mümkün olan en hızlı şekilde ayrılmayı hemen ayarladı. Ve biraz uyum sağlamak için zamanı vardı. Çok şey yaptı. Oldukça yaygın olmayan şey. Kendisinden ya da (milli takımın genel menajeri) Petr Nedvěd'den duyduğuma göre başka planları olmasına rağmen bu sorunla hemen ilgilendi.” diye ekledi Rulík.

Vrána, antrenmanda David Tomášek ve Filip Chlapík ile dizilişe katıldı. Rulík, “Sanırım onu denemek istiyorsak, gerçekten iyi oyuncularla, böylece sahip olduğu potansiyeli gösterebiliriz” diye ekledi. Ve tüm oyuncuların Dünya Kupası'na aday olmak için mücadele etmesi gerektiğini ve kimsenin bundan emin olmadığını belirtti.

“Bunu öyle bir şekilde kurdum ki, Pastrňák dışında herkes bunun için mücadele ediyor. Bana göre Pastrňák, örneğin Ruslar için Ovechkin gibi olan, onu bekleyip sadece yarı finale yükselen tek oyuncu. Ovechkin'in bazen istemese de yorgunluğa kapılması da böyle oldu. Ama yüreği vardı ve milli takımda oynamak istiyordu. Bu bizim için makarna. Aksi halde herkes bunun için gerçekten savaşacak. NHL, AHL play-off'ları ve ekstra lig finallerindeki gelişmeleri takip eden Rulík, “Kimseye hiçbir söz vermedik” dedi.

Pazartesi günü Vsetínz ile oynanan beraberlikte ekstra ligde Kladno'nun kurtarılması için mücadele eden defans oyuncusu Ticháček en kısa sürede katılacak. “Jirka bu gece gelmeli, yani yarın antrenmanda olmalı” diye belirtti. Üç kez dünya şampiyonu ve Olimpiyat şampiyonu Nagano Jaroslav Špaček'in oğlu David Špaček, Kuzey Amerika'dan yola çıkıyor. “Yarın gelmesi gerekiyor. Sabah antrenmanına yetişip yetişemeyeceğini bilmiyorum. Eğer başaramasaydı, perşembe günü antrenman yapardı ve kesinlikle bir maç oynardı,” diye ekledi ilk üç oyuncudan birine Rulík.

Bir diğeri ise Kuopio'da başarılı bir sezon geçiren Kantner. “Finlandiya'daki en iyi golcümüz. Sonunda 25 wicket, onu gerçekten izledim. Başlangıç çok fazla değildi, yavaş yavaş oldu ama Noel'den sonraki sonu meşhurdu. Dizinin favorisi olan Ilves'i yenmeleri de kendisine büyük katkı sağladı. Mükemmel parametreleri var, büyük, güçlü ve mükemmel bir patenci. Bir süredir Boleslav'daydım, bu yüzden onu tanıyorum” diye ekledi.

Takım bugün şu formasyonlarda antrenman yaptı: Šustr, Ščotka, Zámorský, Kempný, Zábranský, Mašín, Pyrochta, Krejčík, J. Galvas – O. Kaše, M. Špaček, Červenka – J. Vána, Tomášek, Chlapík – Flek, M Kovařčík, Lenc – M. Stránský, Filippi, O. Beránek – P. Kousal, Kodýtek, O. Kovařčík – Kantner, Kondelík, Rychlovský.

Çek hokey oyuncularından oluşan bir kadro

Dünya Kupası öncesi hazırlıkların dördüncü haftası ve Trenčín (26 Nisan) ve Bratislava'da (27 Nisan) Slovakya ile oynanan maçlar için:

Kaleciler: Dominik Frodl (Karlovy Vary; 3 maç), Lukáš Klimeš (Vítkovice; 1), Jakub Málek (Ilves Tampere/Fin.; 5)

savunucular: Michal Kempný (82 maç/10 gol), Jakub Krejčík (her ikisi de HC Sparta Praha; 113/5), Jan Ščotka (Kometa Brno; 44/1), Filip Pyrochta (Mladá Boleslav; 32/0), Petr Zámorský (Plzen; 85/3), Jiří Ticháček (Kladno; 5/0), Jakub Galvas (Malmö/İsveç.; 27/4), Dominik Mašín (Ilves Tampere/Fin.; 220/0), Andrej Šustr (Köln/Almanya.; 30/5), Libor Zábransky (Ässät Pori/Fin.; 23/0), David Špaček (Iowa Wild/AHL; 0/0),

saldırganlar: Tomáš Filippi (53/5), Jakub Rychlovský (her ikisi de Liberec; 9/3), Filip Chlapík (30/6), Pavel Kousal (her ikisi de Sparta/18/2), Michal Kovařčík (21/1), Ondřej Kovařčík ( Jukurit Mikkeli/Fin.; 11/1), Ondřej Beránek (Karlovy Vary; 52/7), Ondřej Kaše (Litvínov; 0/0), Jáchym Kondelík (České Budějovice; 2/0), Jakub Flek (Kometa Brno; 78/18), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/İsviçre; 194/53), Matyáš Kantner (KalPa Kuopio/Fin; 0/0), Petr Kodutek (Ilves Tampere/Fin.; 36/4), Radan Lenc ( HV) 71/İsveç; 68/15), Matěj Stránský (Davos/İsveç; 64/8), Michael Špaček (Ambri-Piotta/İsveç; 63/10), David Tomášek (Färjestad/İsveç; 57/21), Jakub Vrána ( St.Louis/NHL, Spoingfield/AHL 29/9).