Hikaye bitmiyor. Şüpheli ofsayt işe yaradı ama Florida koçu aynı fikirde değildi: CIA'i arayacağız!

AMate

Global Mod
Global Mod
Oilers, Panthers'ın bugüne kadarki en büyük farkını çaldı.

Dört oluşumun dengesi.

Florida, Connor McDavid'i bu sezon ikinci kez sıfırda tutmayı başardı, ancak üst üste beş kez mağlup oldu. Çizgilerin her biri öne çıktı, Stuart Skinner yirmi atış yakaladı.

Sadece Kaptan Aleksander Barkov'un arkasından yaptığı darbeyi bıraktı. Aslında iki, sadece bir tanesi detaylı inceleme sonrasında hakem tarafından şüpheli bir şekilde iptal edildi.

Aynı zamanda, Finlandiyalı forvet, Edmonton'un ikinci periyodun başında iki gol öne geçmesinden sadece on saniye sonra mükemmel zamanda vuruş yaptı.

Duygular bir anda tamamen tersine döndü, taraftar ve oyunculara tezahürat yapmak yerine salonda sessizlik oluştu ve konuk takımlar sevinmeye başladı. Ancak ruh halinin inişli çıkışlı hali nihayet bir kez daha değişti.

Oilers antrenörlük çağrısında bulundu, baş antrenör Kris Knoblauch ve video danışmanları rakibin mavi çizgiyi geçmesinden hoşlanmadı.

Florida'nın sıkı ofsaytını izleyin:

“Bilemezsiniz ama bana göre kesinlikle ofsayttı. Knoblauch, “Olayın hemen ardından konuşmak istedim” dedi.

Emin olduğu kadarıyla durum hiç de açık değildi. Hakemler uzun süre düşündüler ve sonunda takım arkadaşı Carter Verhaeghe'nin mavi çizgide pakı tutarken Sam Reinhart'ın hücum bölgesine girdiğini fark ettiler. Milimetre meselesi.

Floridalı forvet Carter Verhaeghe (23), Edmontonlu defans oyuncusunu geçmeye çalışıyor.

Edmonton koçu “Bu kadar yakın olduğunu bile düşünmemiştim” diye ekledi. “Tabii ki bu bizim için çok büyük bir artıydı. Yedek kulübesindeki koçların o anı nasıl analiz ettiğini gördüm, kendinden emin görünüyorlardı,” yorumunu yaptı savunma oyuncusu Darnell Nurse yedek kulübesinde.

Öte yandan anlaşılır bir şekilde hiçbir coşku yoktu. Aksiyon anında muhtemelen hiç kimse çizginin tartışmalı geçişini fark etmedi, ancak özet sırasında oyuncular zaten böyle bir kararın gelebileceğinden şüpheleniyorlardı.

Suçlu Verhaeghe, “Eminim ki hakemler bir milyon tekrara baktıklarında doğru anlamışlardır” dedi.

Panthers'ın geleneksel olarak duygusal antrenörü Paul Maurice, hakemin görevden alınmasının ardından öfkelendi ve hemen çizgili gömlekli adama bağırmaya başladı. Gerçekten son derece yakın bir olay olduğu için kesinlikle anlaşılabilir bir açıklama istiyordu.

Florida hokey oyuncuları, altıncı finaldeki 1:5 yenilginin ardından Edmonton buzunu hayal kırıklığına uğrattı.

“Yan hakem bana, elimizde olmayan bir şuta dayanarak karar verdiklerini söyledi. Ancak videoda meslektaşımla farklı bir şey gördüm, bu yüzden çok sinirlendim” diye konuştu.

Sadece final serisi sırasında değil, gazetecilerin önünde sık sık şakalar yapıyordu, ama çoğunlukla Florida'nın dizide en azından küçük bir başrol oynadığı çok daha uygun bir durumda.

Şu anda elinde değil ama yaptığı bir şakadan dolayı kendini affetmiş değil. “CIA'yı arayıp onlarla çalışacağız.”

Üçüncü periyotta Barkov'un skoru 1:3'e düşürmesine izin verildi ancak takım arkadaşları daha büyük dramayla başa çıkamadı. Son iki gol Oilers tarafından boş bir kafeste eklendi.

Stuart Skinner (74) ve Connor McDavid (97), altıncı final maçını kazanmayı kutluyor.

Her ne kadar Maurice, sert bir yüz ifadesiyle de olsa, durumu hafifletmeye çalışsa da, bir şekilde saldırılarına son vermesi gerektiğini çok iyi biliyor. Edmonton son üç maçta galip geldi ve haklı olarak 3:3 berabere kaldı.

Tarafsız bir taraftar, sezon boyunca denizaşırı hokeyin sunabileceği en iyi şeyleri sabırsızlıkla bekleyebilir.

Stanley Cup'ın galibiyeti mümkün olan son maça göre belirlenecek (Pazartesi'den Salı'ya TSİ 02.00'de).

Ya Florida tarihte ilk kez bu ödülü alacak ya da 31 yıl sonra Kanada'ya geri dönecek.