Güle güle İsviçre! Červenka yeni bir zorlukla karşı karşıya: Dünya Kupası'ndaki gibi duygular istiyorum

AMate

Global Mod
Global Mod
“Onu gerçekten dört gözle bekliyorum. Bu, insanın her zaman ihtiyaç duyduğu yeni bir meydan okumadır. Pek çok iyi ve kaliteli oyuncu ekstra lige döndü. Beni ya da Pardubice'yi kolay bir şey beklemiyor ama zorluk tam da bu.” dedi Červenka, yeni formayı giydikten hemen sonra.

Ancak Dynamo'nun şampiyonluğa ulaşmak istediğine hiç şüphe yok. Tecrübeli forvetin henüz tamamlanmamış bulmacanın bir sonraki parçası olması bekleniyor, bu yüzden de Pardubice ile anlaştı. Rapperswil'de hırslar oldukça düşük, İsviçre kulübü geçen sezon play-off'lara bile yükselemedi.

“Bundan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Play-off'lar sezonun en iyi kısmıdır ve bir hokey oyuncusu, oynamadığı zaman onları kaçırır. Rapperswil'in İsviçre'de şampiyonluğu kazanamayacağını söylemiyorum ama şansı bana göre daha azdı. Prag'daki Dünya Şampiyonası'nda çok güzel duygular yaşadım ve bunu tekrar yapmak istiyorum” dedi.

Sekiz yıl sonra Alp ülkesinden ayrılıyor. O ve ailesi Prag'da yaşıyor ama aynı zamanda Pardubice'de yaşamayı da düşünüyor: “Hayatımın bir parçasını İsviçre'de bırakıyorum ama her şey çözülebilir. Ailemle sonraki adımlar konusunda anlaştığımıza sevindim. Çek Cumhuriyeti'nde uzun süre yaşamadım, bu yüzden birçok şeye dokunmam gerekiyor.”

İstediği bir diğer şey ise formasındaki geleneksel 10 numarası. Bu elbette bir kenara atıldı; efsanevi forvetler Jiří Šejba ve Josef Paleček'in isim etiketleriyle Pardubice salonunun tavanının altında iki kez asılı duruyor.

“Sayıyı çözüyoruz, on ihtimali olacak mı göreceğiz. Bilmiyorum, bu yönetimin kararı,” Červenka gülümsedi. Kulübün sahibi Petr Dědek, efsanelerle yapılan görüşmelerde derhal yardım sözü verdi ancak Dinamo'nun yeni takviyesinin, Slavia öğrencisinin geçmişte İsviçre'de de forma giydiği 11 numaralı formayı giyeceği kesin. . Kariyerinin en başında formasında 50 ve 60 numaraları da yer alıyordu.

38 yaşındaki forvet yeni sezona bireysel olarak hazırlanıyor ve artık rakip olarak oynayacağı eski efsanevi takım arkadaşı Jaromír Jágr ile Prag'da antrenman yapıyor. Dinamo, yeni sezonun ilk maçında kendi sahasında Kladno'ya meydan okuyacak.

15 Temmuz 2024, 13:30, Gönderi Arşivlendi: 15 Temmuz 2024, 15:18

“Birbirimize karşı başlayacağımızı duydum. Harika bir başlangıç olacak, umarım ikimiz de iyi hazırlanmış oluruz” dedi Červenka. Temmuz ayı sonunda buzlara çıktığında yeni takıma katılacak. “Bir oyuncu yeni bir ortama gittiğinde, onu mümkün olan en kısa sürede tanıması önemlidir” diye fark etti.

Kaptan Lukáš Sedlák, Pardubice kabinindeki adaptasyon konusunda kesinlikle ona yardımcı olacak, bu yılki altın şampiyonada aynı çizgide bir araya geldiler.

Červenka, “Lukáš'la birkaç kez konuştum ve bana Pardubice hakkında iyi referanslar verdi, kararımın bir parçasıydı” diye özetledi.