Florida? Tarif edilemez! Hovorka, takımın NHL'de kalma şansı olduğuna inanıyor

AMate

Global Mod
Global Mod
Florida'nın zaferinden nasıl memnun kaldınız?
Çocukların yedi savunmayı aşıp maçı kazanmaları mümkün. Harika bir organizasyon olduğu aşikar ve burayı seçtiğim için mutluyum.

Kulüpte de aynı ilgiyle değiştirileceksiniz.
Bağlayıcı olması gerekiyor ama aynı zamanda Stanley Kupası'nı kazandıktan sonra bir şeyler inşa etme isteği uyandırıyor. Oyun anahtarları için imza yok. Ne kadar dolu olduklarını bilmiyorum. Çok fazla değişmeyeceksiniz ve önümüzdeki yıllarda tekrar şampiyonluğa ulaşacaksınız. Göreceksin. J bana göre beni karanlığa sokmayı seçti.

Playofflar için Florida'ya gittin mi?
Evet. Yaralandım, bu yüzden kuşum ve ben kulüpler ve fizyoterapist için Florida'ya gittik. Bu bana çok yardımcı oldu çünkü Pe orada dünyanın en iyisi. Bu sayede Tampa ile serinin ilk iki maçını da kazandık.

Ne yapıyorsun?
Bu hayal edilemez. Avcı bunu yaşamadığı sürece anlatılamaz. Spor salonuna gitmem de güzeldi, birkaç oyuncuyla sohbet ettim. Beni hoş bir şekilde şaşırttılar. Onları biraz daha erken tanıyabildiğim için mutluyum.

Kötü olan her şey bir şeye yarar. Yaralanma nedeniyle, daha fazla deriden önce bir sıçrama yapacaksınız.
Bu bir gerçek. Trninkov'un merkezi olan hokeye tamamen hayran kaldım. Yani oyunu önemseyen insanlar için bu sadece başka bir dünya. Ayrıca orada geçirilen zaman, yıl boyunca kendi tatili anlamına gelir. Ailenden ayrılman dışında tek bir eksi bulamadım. Ama kuş orada benimle olacak ki bu da çok uygun.

Nasıl kavrayabilir?
Önce yemek yiyelim. Bu yıl birincilikle mezun oldu, bu yüzden daha ileri eğitim almak istiyor çünkü Amerika'da düzgün bir iş bulmak kolay değil. Bu sayede orada bile çalışabilirdi. Bakalım nasıl olacak. Benimle oraya gitmeye karar verdiği için her gün mutluyum.

Mikul Hovorka

(22 yıl)

Prask Rodk, Slavia'da hokeyle ilgilendi ve buradan yetişkin hokeyine göz attı. İki yıl önce Çek kulübü Budjovice'ye transfer oldu ve burada ligde 90 kez ekstra başlangıç yaptı ve play-off'larda bir gol attı. Toplamda 24 Kanada puanı (8+16) elde etti. Ptkrt geçen sezon milli takımda forma giymişti. NHL şampiyonu Florida Panthers ile Novkov, iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Çek maçlarından biriyle NHL'de bir takım mı seçtiniz, hangi organizasyonu biliyorsunuz?
O güce sahip değildim. Ama benim için oldukça açıktı. Florida en iyi yemeğe sahipti ve temsilcileri benimle diğer kulüplerin konuşmadığı şeyleri konuştu. Bu konuda kendimi iyi hissettim ve bu bana mantıklı geldi. Söyledikleri her zaman doğruydu. Benim sayemde artık bir karar verdim, ne zaman ve gerçeklik öğretecek. Onun için ellerinden geleni yaptılar. Artık oraya nasıl hazırlanacağım ve hazırlığımın nasıl geçeceği bana kalmış.

Hangi yaz eğitimini seçtiniz?
Yıllardır ilk kez karanlığın yanında değil, güneşin yanındayım. Budjovice ve Prag'da Pazartesi'den Cuma'ya kadar Staco eğitmenleriyle antrenman yapıyorum. Haftada bir Radek Duda ile Prag'a buz pateni yapmaya gidiyorum. Farklı çıkıyor ama her gün iki fazlı takıyorum. İki hafta içinde bir geliştirme kampı için Florida'ya uçuyorum. Kulüp yarına kadar beni buzda görmek istiyor. Ana kamp 10'unda başlıyor, bu yüzden alışmak için Ağustos ortasında uçacağız.

Ligin şu anki en iyi takımında birinci sırada okumanız biraz paradoksal değil mi?
Bana öyle gelebilir ama kişisel olarak NHL'ye girme şansımın en iyi olduğu yerin neresi olduğuna göre kararlar verdim. Bakalım Amerika'da oynanan hokeyin erkek vuruşuna ve tarzına ne kadar çabuk alışacağım. Rekabet çok büyük. Toplamda iki yılımı alıyorum ve onlarda karanlıkta çok şey göreceğimi biliyorum.

savunmacı Mikul Hovorka diski almak istedi.

Sopaları masalarınıza kim koydu?
Yeterince sayıda vardı, on köpek. Bu benim için hayal bile edilemez. Bir buçuk yıl önce sezon sonunda bile oynayamadım çünkü bunu yapamadım. Aniden, altı ay sonra milli takıma ilk davet, ardından ikincisi geliyor. Ve pek çok NHL kulübü seni soruyor. Başımı ağrıtacağı için okumamaya çalıştım.

Peki nereye gitti?
Sanmıyorum. Hokeye odaklanmaya çalıştım. Oraya Budjovice'deki yeni kontratın yöneticisiyle birlikte gittim. Ama hokeyde durum böyle. Herkesin bununla uğraşması gerekiyor.

Böyle uçmanı sağlayacak neyi değiştirdin?
Geçen sene bana çok faydası oldu, çok uğraştım. Sezon boyunca bile çalışmaya çalıştım ve Staco'dan antrenörlerin stadyuma beş dakika uzaklıkta olması gerçeğini kullandım. Ekstra ligin neyle ilgili olduğunu ilk yıldan sonra böyle anladım. Tecrübe kazandım ve bunun zamanı geldi.

Buzda kendine güveniyordun, değil mi?
Savunma koçu Ji Hanzlk bu konuda bana çok yardımcı oldu. Uzun yıllar ekstra ligde bu şekilde oynadı. Farklı türde bir savunma oyuncusu olmasına rağmen bana birçok tavsiye verdi. İçinde bulunmamın bana çok faydası oldu. Bir şeyler yolunda gitmediğinde bana kıdem tazminatı verildi ama aklın her zaman orada olmasına ve peşimden gelmemesine saygı duydum. Şaşırmadım. İlk sene eleştirileri sıklıkla şaka olarak algılıyordum. Artık bana bir şey sorduklarında bana yardım etmek istediğini biliyordum.

Hayalinizin gerçekleştiğini ne zaman gördünüz?
Adımlarım alışılmadık olsa bile, genç yaştan itibaren hayallerimin peşinden gittim. Milli takıma bile seçilmedim. Her zaman grubun en uzunu bendim ve koordinasyon sorunlarım vardı. Daha sonra yedi yaşımdayken ayak bileğimden kaynaklanan bir sakatlık altı ay boyunca beni yavaşlattı. Ama dt'ye gitmeye başlamam bana yardımcı oldu. Budjovice'de doğru yolda olduğumu hissettim. Seni kırlara ve Finlandiya'ya götürmem gerektiğini düşündüm. Ekstra ligden çıkabileceği aklıma gelmemişti. Ama işe yaradı. Hayalim gerçek olacak ve karanlığa doğru savaşmayı başardığımda NHL'de oynayacağım.

yaşam sezonu şanssız bir şekilde sona erdi. Play-off'ların ilk turunda ayak bileğinizi sakatladıktan sonra oyundan çekildiniz ve belirleyici kurtarışlar yapmaya çalışıyordunuz.
Harika bir vücudum var ama spor nedeniyle sakatlandım. Çeyrek finalde Tine'la 0:3'ten 3:3'e berabere kaldıklarında çocuklara tezahürat ettim. Onlara gerçekten yardım etmek istedim ama iki veya iki kez buza çıkmaya çalıştığımda hemen kendimi yaktım. Ayak bileğindeki boyalı bağlar hakkında fazla endişelenmeyin. Eğer sıkışıp kalmasına izin verirsem acı çekerdim ve ameliyat olmak zorunda kalırdım. Sonra en azından milli takımı dünya şampiyonasına hazırlayabileceğime inandım çünkü koçum Marek Idlick beni istiyordu. Ama bunu da başaramadım.

Budjovice'den Vtkovick tonk Dominik Lakato (solda) ve Mikul Hovorka

Eğer Motor seni finale taşısaydı muhtemelen sensiz de aynı olurdu, değil mi?
Evet. Elimden geleni yaptım ama hızlandırılamazdı. Ayrıca plazma enjeksiyonları için Pavel Kol'u görmek üzere kliniğe gittim. Tamamen iyileştim ve Florida'ya uçtuğumda takımımın fizyoterapistleri gelecek sezon oynayabilmem için on gün içinde benim için gevşettiler.

Bu, uğruna mücadele edeceğiniz dünya şampiyonasını başlattı.
Üzgünüm ama muhtemelen böyle olması gerekiyor. Sonuç olarak her gün mutluyum. Çocuklara tezahürat ettim ve oynamalarını ağzım açık izledim. Bu bir geziydi, bütün milleti bir araya getirdi.