Çin’den gelen siparişler iplik fabrikalarına yardımcı oluyor | Ahmedabad Haberleri

SinemT

Member
Çin’den gelen siparişler iplik fabrikalarına yardımcı oluyor | Ahmedabad HaberleriAHMEDABAD: Ölümcül bir Covid dalgasıyla mücadele etmesine rağmen Çin, Hindistan’dan agresif bir şekilde pamuk ipliği alıyor ve bu, Gujarat merkezli iplik fabrikalarının kapasitenin %90’a kadarını kullanmasına yardımcı oldu. Çin, Aralık ayında Hindistan’dan 50 lakh kg pamuk ipliği siparişi verdi. Genel olarak, küresel ve yerel talep, düşen pamuk fiyatları nedeniyle baskı altında kaldı, ancak Çin siparişleri, Hindistan tekstil sektörünü iyimser bıraktı.
Rahul Şaheş başkanı Gujarat Ticaret ve Sanayi Odası‘nin (GCCI) Tekstil Görev Gücü şunları söyledi: “etkilenmemiş Çin, Covid nedeniyle Aralık ayında şimdiye kadar 50 lakh kg – her biri 20 tonluk 250 konteyner – Hint pamuğu ipliği satın aldı. Pamuk fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Hint pamuğu ipliğinin fiyatı kg başına 250 Rs’ye (30 tarak çeşidi) düştü ve Çin, bu ay Hint pamuğunun en büyük alıcısı oldu.”
Jayesh Patelbaşkan yardımcısı Spinners Derneği Gujaratdedi, “Çin’den gelen talep iplik fabrikaları için çok cesaret verici. Hindistan pamuğu fiyatları bir ay önceki yaklaşık 67.000 Rs’den şeker başına (356 kg) 58.000 Rs’ye düştü.”
İplik fiyatlarının da düşmesi Hint pamuğunun uluslararası pazarda rekabetçi olmasını sağladı. Son günlerde uluslararası pazarlarda pamuk fiyatlarının artması, Hindistan pamuğunun parite kazanmasına neden oldu” dedi.
Patel’e göre, yerel ve küresel pazarlarda ipliğe olan talep düşük, ancak Çin siparişleriyle desteklenen Gujarat merkezli iplik fabrikaları %80-90 kapasite ile çalışıyor. Pamuk fiyatlarının daha da düşmesinin iç pazardaki talebi de artıracağına inanıyoruz” dedi. İlk kıtlıktan sonra pamuk arzının iyi olduğunu ve fabrikaların yeterince çırçır pamuğu olduğundan emin olduğunu ekledi.
Uluslararası pazarlara kıyasla daha yüksek pamuk fiyatları nedeniyle, Gujarat’ın iplik fabrikaları son altı ayda, çoğu fabrikanın yaklaşık %30 kapasiteyle çalıştığı sıkıcı bir dönem yaşadı. Navratri ve Diwali’den sonra bile talep düşük kaldı, ancak şimdi Çin’den gelen talep artışı piyasaya güven verdi ve uzmanlar yerel talebin 15 Ocak’tan sonra toparlanacağına inanıyor.