Bir görevim olmasaydı hokey oynamazdım. Hadamczik seçim ve Dědko'nun kaybı hakkında

AMate

Global Mod
Global Mod
Aptalın eleştirel sesi yüzünden çok daha fazlasını kaybetmeyi bekliyordu. Belki on beş, dedi. Ancak o zaman bile iyimser versiyonuyla pek çok dalga geçti.

Birisiyle hoş olmayan bir sohbetim olmasına rağmen bana yetki verip benimle çalışmak istemeleri beni çok heyecanlandırdı. Çek hokeyi için burada olduğumuzu unutmayın. Adil olmak gerekirse benim yaşımda bir işim olmasaydı hokey oynamazdım.

Seçimden sonra farklı hisleriniz var mı?
Hokeyde kanıtlamak istediğim şeylerde bir anlam ifade eden insanlar buldum. Jgr, lgr, Bza, Pavlk… Onlarla uzun süre çalıştım. Şimdi grupların nasıl kuruduğunu gördüm. Gruplara bölünmediğinde en iyi sonucu verdiğini iddia ediyorum. Bu konuda endişeleniyordum. Ben oraya insanları öldürmek için gönderilmedim. İnsanların seni tanıması yerine yeni bir karanlık oluştu. Ama hokeye alıştım, ben de bir takım kurdum, oyunu düşündüm. Bundan çekinmiyorum ama bir yandan da çok çaba gerektiriyor.

Ancak güçlü bir yetkiniz var. Rakibiniz yoktu, 61 oydan 59'unu kazandınız.
Bundan o kadar sıkılmıştım ki. Oy vermedim, biri berbat oldu. Kamuoyuna değişiklik istediğimi söylediğimde eleştirel davrandım, bu yüzden oyumu kaybedebileceğimi bekledim. Birisiyle hoş olmayan bir sohbetim olmasına rağmen bana görev vermesi ve benimle çalışmak istemesi beni heyecanlandırıyor. Bu gelecekte benim için iyi bir şey millet, unutmayın ki Çek hokeyi için buradayız. Ve dürüst olmak gerekirse, benim yaşımda bir işim olmasaydı hokey oynamazdım.

Şu anda ne yapıyorsun?
Önce şampiyonluktan çıkalım, sonra bir teşekkür olacak. Şans Ligi'ndeki ekstra lig kulüplerinin ne kadar alacağı konusunda anlaşalım. Hokeyin iyi bir isme sahip olmasını istiyorum ki çağ işbirliği yapsın. Hokeyi seviyoruz ve skandalları, sorunları olmaması için her şeyi yapacağız, böylece bir arada kaldığı için gurur duyabilelim. Medya imajını sağlamlaştırmak istiyoruz. Gençlerden oluşan çok iyi bir pazarlama departmanımız var, iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bu yüzden ekstra lige daha fazla genç oyuncu yetiştirmemiz gerektiği gerçeğine bağlı kalıyorum. Öğleden sonra küme düşeceğiz ve ayrıca gençlere ve gençlere odaklanacağız, başka bir ülke gibi olmamalıyız. Genç oyuncuları oyunda kalmanın işe yaradığına ikna etmek için her şeyi yapacağız.

Sendikanın başkan yardımcısı Petr Bza'nın savunucusu seçim konferansında oy kullanıyor.

Seçimden sonra ekstra ligin çok fazla güce sahip olduğu söylenebilir mi?
Dürüst olmak gerekirse ayrıldığı için üzgün değilim. Sağda beş, solda beş oy olmasını ve hokeyin doğru yöne gitmesinden sorumlu olanın başkan olmasını tercih ederdim. Lobici gruplardan korkmayın, sanki intikam alıyorsanız kavga çıkar ve anlaşmaya bile varamazsınız. Sadece Extraliga'nın istekli olacağını ve beşinci komitede ne istediğimizi, neler yapabileceğimizi hemen belgeleyeceğimizi söylüyorum.

Bu ne zaman olacak?
Bizi birine davet ettiklerinde bekleyeceğim ve elbette size bunu yaptığımızın bilgisini vereceğim. Bir yıl boyunca böyle olması gerektiğini savundum, ilericilerin koşullarını yarattım. Her zaman önceden rapor vermeli, stadyumun teknik parametrelerini karşılamalı, her kategoriden çocuk sahibi olmalıdır. Bunu Almanya'dan öğrendim. Benim için bu, insanlardan karar veremediğimi söyleyen e-postalar aldığım zamandır. Ancak kamuoyu ekstra ligin kendiliğinden gerçekleştiğini bilmiyor.

Profesyonel Kulüpler Birliği'nin ekstra lig kazandıran adımları, pznivec'te Pardubice'nin sahibi Petr Ddek tarafından sıklıkla eleştiriliyor. Ama seçimlerde başarısız oldu.
Yüzde seksen oranında haklı olduğumu iddia ediyorum. Bu farklı bir konu ama Extraliga, onlarla beş puan için pazarlık yaptığımızda ve tek bir puan bile kazanamadığımızda, bunun zamanı olmadığını anlamalı. Ekstra ligin, Chance liginin, bir nevi ulusal ligin kaldırılmasına kesinlikle karşıydım. Oya ihtiyaçları vardı, o yüzden tekrar bağlanın. Bunu hiç umursamıyorum, kabul edelim. Bu kadar uzun sürecek mi merak ediyorum. Sadece elov mu yoksa gelecekte esk hokeyi için takım olarak mı çalışacaklarını izleyeceğim.

Stanislav Tich neden Slavia'nın pek gelişmediği ve aniden Çek hokeyi oynayabildiği komiteye gitti?
İsimleri soracaktım ama burada bir konferans var, delegeler oy kullandı. Extralize'de ve başka yerlerde başka isimler bulmayı başardım ama bugün görüyorsunuz: parahokey, kadın, tek bir maddeyi attılar, bize çok iyi bir isim verirlerdi. Bugün yönetim kuruluna çok sayıda insan akın etti ve pek çok hata yapıldı. Jarda Jgr'la senin hakkında konuştum, kimseye yalvarmaz. Jarda'ya karşı çok muhafazakardım ve birisi onun çalışmadığını söylediğinde bu doğru değil. Tek yapması gereken benzin istasyonunda bir yerde kahve içmek için onu aramaktı ve bir randevu buldu. Oturduk ya da birbirimizi aradık. İlk yıl düzenli olarak gitti, sonra sizin de gördüğünüz gibi Kladno'da sorunlar yaşadı.

Hokey derneğinin başkanı Alois Hadamczik 2024 seçim konferansında

Yönetim kurulunda başka kimleri görmek istersiniz?
Jirka lgr de benim için aynı derecede yanlış. Bu onun onuruna mal oldu ve nereye giderse gitsin gençliğin dikenine düştü ve bunu yaptı. Sekizinci sınıfta bunun sizin için nasıl çalıştığını görebiliyordunuz, çünkü bir konuşma yaptı ve onlara ne kadar çok kişi olduklarını anlattı. Böyle insanları özlüyorum. Ama biliyorum ki Jarda gibi insanlar benim kişisel danışmanım olacak ve onu yönetim kuruluna davet edersem gelecektir. Spor bölümünde olması gereken bu Jirka yalancısı.

İlk toplantınızı çeşitliliğe sahip bir ekiple yaptınız mı, bundan ne çıkarabilirsiniz?
İstediğim ve uygulayamadığım şeyi bilmiyorum. Onlara güçlü bir yetki verildiğini söyledim. Bize bir tane verdiğinde birbirimize, komisyonların belirleneceği ve sonra bize nereyi göreceğimizi söyleyecekleri konusunda söz verdik. Hepimiz Çek hokeyi için burada olsak da şeffaf olacağız ve bugüne kadar olduğu gibi devam edeceğiz. Birlik olmalıyız. Birine röportaj vermeye cesaret edersem önce ben yaparım ama medyadaki imajı düzeltmemizi istiyorum.

Asıl soru şampiyonanın yaratılması, ne zaman olabilir? Kârın nasıl paylaşılacağına dair bir fikrin var mı?
İşin özü bu, çünkü Bay Kabourkov bunu yaptı ve Honza Zikl yaptı, bunun sonsuza kadar sürmeyeceğinden eminim. Gelecek ay, ayın 24'ünde toplanacak olan beşinci yürütme komitesi tarafından bunun nerede olduğuna dair bir taslak hazırlamamız gerektiğini biliyorum. Her durumda karlı olacağız, bu doğru. Ampiont ne zaman başlayacak, eksi 350 milyon zante, oteller, kiralar, bedava hava bile yok. On yılda bir kar olacağı için bu fırınları hokeyde göremiyoruz. Şeffaf olmak istiyorum, sana on altı milyon harcadık, saklamamız gereken bir şey değil. Sizi bilgilendirmek istiyorum, masanın altında bir şeylerin saklı olduğunu değil. Hayatım boyunca buna dikkat edeceğim. Polisi ve mali sistemi her gün kontrol edemeyiz ama işleri kanunların ve yeteneklerimizin sınırları dahilinde yaptığımızdan emin olmalıyım.

İlk seçimden sonra denetim yaptınız, bu sefer nasıl olacak?
Henüz kadın olmayan bir şirketin içine düştük. Biliyorsunuz denetim pek çok kötü şey gösterdi, birçok adımı düzelttik, emekli maaşlarının bir kısmını ödedik, geri kalanını da Vinka'ya ödeyeceğiz. Denetim polisin eline geçti, kimsenin başını döndürmedi ama ben hokeyin özellikle gençlik kategorilerinde öne çıkmasını istiyorum. Öyle bir işim olmalı ki, yaptığım işin doğru olduğunu ve başkalarının da gerçekten öyle olduğunu bilip onu destekleyeyim. Başlangıçta cehaletle mücadele ettiysek, bugün farklı bir dalgadayız, araba kullanma konusunda deneyim kazandı, kuralları nasıl koyacağıma ve kuralları nasıl yazacağıma dikkat etmem gerekiyor.

Denetimi yayınlamamanızı hata olarak görmeyin, ne zaman bitti?
Ve polis bitti, bu yüzden bundan bir şeyler çıkarabiliriz. Çamur gönderdim ama yine de onlara zarar verdiğimize dair çok sayıda VC, BPA geri aldım, bu doğru değil. İpleri benim elimde tutmak zorunda kalsaydım, başım dönerdi ve kararı başkasına bırakmak zorunda kalırdım. Seçimden 13 gün önce iki kadın tam yirmi milyon konusunda anlaşmıştı. En az sayıda insana zarar vermenin bir yolunu arıyorsunuz, ancak anlaşma işe yaramayınca gerçek bir han olarak adınızı korumak zorundasınız. Yasal bir kurum olarak başkalarından sorumluyum. Bu yüzden şampiyonayı önemseyenlere, zemini hazırlamaları ve kadınları tanıtmaları konusunda baskı yaptım. Akşamları güneşin parametrelerini korumak için burada olduğumu ve hokeyden alınan emekli maaşlarının hokeye geri döndüğünü biliyorsun.