APK Başkanı Jan Tůma: Büyükbaba toprak atıyor ve kasalar icat ediyor

AMate

Global Mod
Global Mod
Petr Ddek vi vm ve APK için böyle bir performans gösteriyor mu?
Ona sormalısınız ama ben bunu böyle görüyorum ve hokey hareketini desteklemiyorum, bu yüzden bahaneler üretmeye ve var olmayan davalar uydurmaya çalışıyor. Sanırım bu onun taktiği.

onunla içki içmesini mi bekliyordun?
Toplumsal düzenin nasıl olduğunu göz önünde bulundurursak, bunu kesinlikle söylemeyeceğimi söyleyemem. Ama nereye gidebildiğine tamamen şaşırdım. Bu hokeyde hiç olmadı ve olması için de bir neden göremiyorum. Dünya Kupası sonrası atmosferi bozalım. Ve boşa gitti. Bir meme masada hareket edebilir ama sosyal bir köpek olamaz.

Ne yapıyorsun?
APK'da birliğimiz var, ekstra lig için yapılması gerekenler konusunda anlaşabiliyoruz, orada bir sorun görmüyorum. Bu, yürütme komitesindeki pozisyonlar için bir mücadeledir. Petr Ddek bunu kendisi için yaptı, sizin için değil. Ekstra ligin temsilcisi olması adayları nasıl desteklediğini açıkça gösteriyor. Petrv'in gelirinin lig dışı gelirin üzerinde olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yazıları sendika başkanı Alois Hadamczik'e yakın olmasıyla mı alakalı?
Seçim konferansını nasıl düzenlemek istedikleri ve yönetim kurulu üyelerini gelecek başkanın seçmesi gerektiği konusunda anlaşacaklarını biliyorum. Ancak toplantılardan sonra bunun hareket açısından kabul edilemez olduğunu biliyoruz. Onlar seçilmiş yozlaşmışlar değil, seçilmiş yozlaşmışlardır. Bay Hadamczik'in kendisini gelecekteki başkan olarak seçeceği söylenemez. Ben onun güdülerinin ölçüsünü yargılamak istemiyorum, o yargılamak istiyor ama hareketin ilkelerine ve tüzüklerde yer alan şeylere saygı duyması gerekiyor.

Gerçekten böyle bir şeyi kayıt ediyor musun?
Evet, bundan kısa bir süre sonra ona seçim yapabileceği bir aday listesi verdik ama ona bunun böyle olduğunu söyledik. Konferansta seçilip seçilmemeleri kötü. Petr Ddek bu adaylar arasında yer almıyor çünkü ekstra ligde destek alamadı.

Onun için kulüpler arasında ne var?
Bana göre sebeplerden biri konuşma şeklidir. Ekstra lig olarak sık sık bir araya geliyoruz ve hangi küme düşen kulüplerin anlaşmaya varabildiğini, kiminle tam tersi iyi gittiğini, kimin olaylardan korkmaya çalıştığını ve kendi sunumuyla ilgilendiğini görüyoruz. Dikenden iki oy aldıysa bu onunla ilgilidir.

Petr Ddek bir şey yapacak mı?
Şu ana kadar kendisinden seçimlerle ilgili yapıcı bir şey duymadım.

Hokey hareketi nasıl tepki veriyor?
Bunun diğer insanlara da kabalık olduğunu düşünmüyorum, belki de Petr Ddek bu yüzden bunu yaptı. Bazen bu aynı zamanda kişiseldir ve özellikle asılsız veya uydurma ve var olmayan uydurma olaylar söz konusu olduğunda. Sadece ekstra lige değil, Çek hokeyinin tamamına zarar veriyor.

Kişisel akışları nasıl kastediyorsunuz?
Taj se Alee Kmonka ve Hradec (reklam sözleşmelerinden komisyon ödemekle suçlanıyor), biraz güçlüsün. Beni en iyi arkadaşım olmam için verdi.

Hradec Králové'deki Mountfield HK'nin yönetim kurulu üyeleri reklam sözleşmeleri için komisyon ödedi. En iyi sponzoiler kimler Bay Kmonik? Hradec Králové ve Mountfield şehri.

5 Temmuz 2024, 10:05 pspvek arşivlendi: 10 Temmuz 2024, 19:07

APK ile sendika arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ilk önce on milyonların üzerinde pazarlama yapıldı.
bugün böyle bir tartışma yok. Ve eğer onun hakkında Petr Ddek varsa, birlikte çok şey yapmamıza rağmen ne kendisinin ne de APK'dan ya da sendikadan kimsenin onun hakkında bir şey bilmemesi ilginç. Muhtemelen köşeyi görüyorum ya da görmüyorum. Yüz isme gelince, tüzüğe göre ekstra lig için yönetim kuruluna kim seçilirse seçilsin, burada ekstra lig ve birinci lig için en iyi hokeyin temsilcisi olacak. Bir de performans hokeyinin torunları var, yani dal soute için. Stet zm'den nasıl bahsedebiliriz? Tüzüğe göre bireysel kesimlerin çıkarlarını temsil etmek için oradayız. O zaman yönetim kurulunun, ekstra ligin, birinci ligin, ikinci ligin mevcut kulübüyle hiçbir ilgisi olmayan, partizan olmayan kişilerden oluşması gerekecekti. Petr Ddek bile böyle bir konumda değil, dolayısıyla ne demek istediğini anlamıyorum.

SLH'nin başkan yardımcısı adaylarından biri APK başkanı Jan Tma'dır. SLH ile APK arasında pazarlama haklarına ilişkin on milyonlarca krona ilişkin anlaşmazlıkta çıkarlarını savunabilecek mi? Bunu ona SLH konferansında soracağım.

2 Temmuz 2024, 20:01 pspvek arşivlendi: 10 Temmuz 2024, 19:07.

Ancak siz APK panosunda listeleniyorsunuz, Petr Ddek yok. Kanmayın mı?
Genel kurul en önemli organdır, ardından yönetim kurulumuz var. APK'da başkanın ne olacağına karar vermesi geçerli değil. Bu yetkiye sahip değilim ve başka kimsenin de yoktu. Peki ya Petr Ddek, hiç mantıklı değil. Sizi bu durumla ilgili uyarması ilginç. Vtkovice'den Ale Pavlk sendikanın başkan yardımcısıydı ve şu anda APK'nın başkanıydı ve biz böyle bir şey duymadık. Petr Ddek'in ara sıra kendi kurallarına uyması kötü oluyor.

Eğer aynı zamanda sendikanın başkan yardımcısı da olduysanız, yine yasal organın üyesi olursunuz.
Sorun bu durumun ortaya çıkıp çıkmayacağıdır. Eğer durum tehdit ediciyse bundan kurtulmanın yolları var. Özellikle kararlar kolektif organlar tarafından, APK'da yönetim kurulu ve sendika adına ise yürütme komitesi tarafından alınır. Birliği sadece başkan kurmuyor. APK'da durum aynı değil. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Alois Hadamczik'e nasıl bakıyorsunuz?
Bazı alanlarda teorik olarak aynı fikirdeyiz, bazılarında ise katılmıyoruz. Bunlar gençlik mahkemesinin sistemleridir. Ben, gençlik ve genç ekstra liglerinde olduğu gibi, birisinin play-off'lardan hemen önce ses çıkarabileceği yarı mamul bir ürün yaratmamak için önceden hazırlanmanız gerektiği gerçeğinin destekçisiyim. Kavga edebiliriz ama her şeyin iyiliği için.

Peki onun Ddek'le olan bağını nasıl algılıyorsunuz?
Hakkında konuşmayı umursamadığınız karanlık bu. Seçimlerden önce var gibi görünüyor. Bakalım cumartesi günü ne olacak. Tamamen spesifik olmak istemiyorum, ukanda nispeten büyük, onlara oldukça güzel görünüyor.

Petr Ddek (sağda) Çek hokeyinin yeni kadını Alois Hadamczik ile röportajda.

Gizli mi yoksa açık mı oy vereceksiniz?
Seçim ve toplantı günü, oylamanın gizli olarak yapılabileceği şekilde ayarlandı ancak yeterli delege olması durumunda oylamanın değiştirilebileceğini ve halka açık olacağını düşünüyorum. Umarım bu hikayenin sonu olur, çünkü bu konuda anlaşmıştık. Ekstra lig olarak 1. ve 2. lig ve bölge temsilcileriyle defalarca görüştük, adaylarımızı tanıdık ve birbirimize destek olacağımız konusunda anlaştığımız söylenebilir. Şeffaf olmasını istiyoruz ve kendi başımızın çaresine bakabiliriz. Anlaşmalara saygı gösterilmelidir. Bakalım kim kaç tane kapatmış.

Sendikanın işleyişi açısından mı?
Bu biraz kadınsı bir yaklaşım çünkü ben en çok dışsallaştırmayla olan ilişkiyle ilgileniyorum. Orada elimizde o kadar çok kadın var ki kütüğümüz oluyor. Sendikayı eleştireceğim şey medya girdileridir. İkinci gün arayıp bilgileri eksiksiz ve doğru verseydi daha iyi olurdu. Birliğe kötü ışık tutacak herhangi bir kusur olacağından değil.

Depozito verecek misiniz?
Mali şampiyonaya giden ve iki olan bilgiyi, nasıl sonuçlanacağına dair matematiksel varsayımla karşılaştıran sizdiniz. Bununla baştan çalışmak ya da tuz atmak ve şampiyonluktan sonra spekülasyon yapmamak gerekiyor.

Koşmak istemene ne sebep oldu?
Extraliga kulüpleri beni APK başkanı olarak davet etti ve onlardan çok sayıda vardı. Üç yıllığına başkan seçildiğimde açıkça başkan yardımcılığı pozisyonuna geçmem gerektiğini söyledi. Uzun zamandır daveti merak ediyordum ve o aynı zamanda Mladá Boleslav kulübümüzün de sahibiydi. Beni destekliyor, ben de içtim.

Jan Tma, f Profesyonel buz hokeyi kulüpleri birliği.

Nasılsın?
Spor tarafında hokey istikrarı sağlayın, böylece meblağlar özellikle gençler için her yıl değişmez. Hokey terimlerini açıklığa kavuşturmak için. Ayrıca bir medya sayfası.

Sen ve Petr Ddek komiteye girerseniz birbirinizle nasıl başa çıkacaksınız?
Ve bu birbirimize teşekkür edeceğimiz anlamına gelmiyor. Hiç de bile. Onunla ne kadar çok sohbet etsek de, onunla normal bir sohbet kurabiliyorum. Ama APK aşamasında durum biraz farklı, orada takıma saygı duymamız, kulüpler arası dayanışmanın tek gözle görmezden gelinemeyecek işlerine ihtiyacımız var. Keşke bizi bunun henüz gerçekleşmemiş en iyi şey olduğuna ikna edebilseydi. Eğer yönetim kurulunda birlikte olsaydık Peter'ın vizyonlarına hazırlıklıydım ve onları biraz tanıyordum. Bizi her zaman hareket ettirip değiştirmeyeceğiniz bir sorudur. Adımları hızla hareketi bozan. Bilgi toplamak, değerlendirmek ve en iyi sonuca varmak gerekir. Tek avcı haklı değil.